2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
Így segít a szódabikarbóna a hangyák elleni harcban

Így segít a szódabikarbóna a hangyák elleni harcban

2024. május 10., 19:05
Talált pár hangyát a lakásban, és szeretné őket mihamarabb eltüntetni? Jó hír, hogy van egy egyszerű megoldás: a híres és már oly’ sokszor bevált szódabikarbóna.

Noha a szódabikarbónát elsősorban a sütéshez és a takarításhoz használjuk, a hangyák távoltartásában is segíthet. Azonban legyen körültekintő, mert itt is van néhány fontos tényező, amit figyelembe kell venni - írja az Otthonok & Megoldások

Valóban hasznos?

Az első és legfontosabb kérdés: valóban képes a szódabikarbóna megölni a hangyákat? Nos, a válasz nem egyértelműen igen vagy nem. Van néhány trükk, amivel a szódabikarbónát hatékonyabbá teheti.

Mit kell tenni?

Vegyen egy rész szódabikarbónát és egy rész porcukrot, és keverje össze őket alaposan. Tegye a keveréket egy lapos tálban vagy fedő alatt arra a területre, ahol a hangyákat észlelte. A finom porcukor magához vonzza majd a rovarokat, míg a keverékben található szódabikarbóna elvégzi a piszkos munkát.

Ha még hatékonyabb megoldásra vágyik, akkor az előbbi keverékhez adjon hozzá egy rész bórsavat is. 

Nem működik?

Ha a házi módszerek nem válnak be, még mindig adott a lehetőség, hogy hívjon egy szakembert, aki segít megoldani a problémát. Előtte viszont adjon egy esélyt ennek a környezetbarát praktikának.

Fotó: illusztráció/Pexels