2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Húsvétitojás-ötletek gyerekeknek: kevés koszolás, a szórakozás pedig garantált

Húsvétitojás-ötletek gyerekeknek: kevés koszolás, a szórakozás pedig garantált

2023. április 07., 08:00
Mondani sem kell: nincs húsvét díszes tojások nélkül! A tojásfestés azonban sok makacs festékfoltot hagyhat maga után nem kívánt helyeken is, főleg akkor, ha a művészek kisgyerekek.

A következő húsvétitojás-ötletek segítségével megakadályozható a több napig tartó bosszúskodás: A Femina olyan ötleteket mutat, amiket a gyerek önállóan is megvalósíthat, és olyanokat is, amelyeket némi szülői segítséggel válthat valóra.

Teljesen szennyeződésmentes megoldás, ha színes matricák kerülnek a húsvéti tojásokra díszítésként.

Szuper közös játék lehet, ha a tojásoknak papírból vágott nyuszifület ragasztunk, a gyerekek pedig megrajzolják a nyuszipofikat, és kiszínezik a füleket.

Boltban kapható tojásfestékkel színezzen tojásokat, majd ezeket a kész tojásokat adja a gyerekeknek! Figurás nyomdáikkal szépen kidíszíthetik őket.

Előre festett tojásokat fémes fényű tollal is dekorálhatnak a gyerekek.

Néhány színes filctollal kész műremekek készülhetnek. A filc ugyan nem csöpög, de a tinta miatt érdemes olyan ruhát adni a gyerekre, amit nem sajnál.

Színes filctollakkal vicces arcok is rajzolhatók a tojásokra. Ezzel a külső tulajdonságokról is játszva tanulhat a gyerek.

Kevésbé bonyolult arcos tojások is készíthetők. Rajzolás közben a különféle érzelmekről is eshet szó játékos tanulás gyanánt. Hogy néz, aki örül? Hogy néz, aki mérges?

Az alufóliával bevont tojás nemcsak mutatós, de elkészíteni is egyszerű. Érdemes ügyelni rá, hogy túl sok réteg ne kerüljön egymásra és a felület sima legyen. Némi ragasztó szükségeltetik. Több kézügyességet igényel, ezért a nagyobb gyerekeknek ajánlják.

Szintén nagyobbacskák - a gombnyelés elkerülése miatt fontos - színes gombokkal, gyöngyökkel is díszíthetik a tojásokat. Ezeket műanyagra is használható ragasztóval lehet rögzíteni.

 

Cikk és képek forrása: Femina