2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Ez a gyümölcs jobb, mint az altató: fogyasszon belőle lefekvés előtt, és gyorsan álomba merül

Ez a gyümölcs jobb, mint az altató: fogyasszon belőle lefekvés előtt, és gyorsan álomba merül

2024. június 24., 09:00
Ha nem szeretné gyógyszerek használatával kezelni az álmatlanságot, érdemes lefekvés előtt ebből a gyümölcsből enni egy keveset, mivel ez a finomság segít a könnyebb és gyorsabb elalvásban.

Kutatások bizonyítják, hogy hasznos

Esténként az elalvás sokaknak nehezen megy, különösen a nyári hónapokban, amikor a hőség miatt egyébként is sokkal később merülünk álomba, mint szoktunk. Márpedig érdemes az álmatlanságra minél előbb megoldást találni, ugyanis a nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hosszú távon egészségügyi problémákhoz is vezethet, emellett csökken a napközbeni fizikai és szellemi teljesítményünk, valamint általánosságban rosszabb lesz a kedvünk egy rossz éjszaka után - írja a Femcafé.

Szerencsére vannak természetes módszerek is, amelyeket alkalmazhatunk, így nem kell rögtön az erős és a szervezetre káros altatókhoz nyúlnunk.

Ahogyan a Mirror is írja, van egy gyümölcs, amelyet ha lefekvés előtt fogyasztunk, segít az alvás előtti relaxációban, valamint hosszú távon a közérzetünket is javítja, amellett, hogy könnyebben álomba merülünk tőle esténként. Ez a gyümölcs nem más, mint a kivi:

A kutatások kimutatták, hogy a kivi javítja az alvás minőségét és hatékonyságát, a jótékony hatásai pedig egy hónapnyi rendszeres fogyasztás után jelentkeznek majd. Ez a gyümölcs nagy mennyiségű szerotonint és antioxidánst, valamint olyan vitaminokat tartalmaz, mint például a folsav és a B-vitamin, melyek segítenek az alvászavarokon

– írja a lap. A szakértők azt is javasolják, hogy a könnyebb elalvás érdekében lefekvés előtt 10 órával már ne fogyasszunk koffeint, mivel sok időbe telik, mire az kiürül a szervezetből, ez pedig megzavarhatja és hátráltathatja a jó alvást.

Fotó: Illusztráció/Freepik