2024.05.15., szerda - Zsófia, Szonja napja
facebook
Keresés
Ünnepelt a Mindszentyneum

Ünnepelt a Mindszentyneum

2023. október 24., 20:10
Egy éves a Mindszentyneum. Az évfordulóról több napos rendezvénysorozattal emlékeztek meg. A nemzeti ünnepen ingyenes kurátori tárlatvezetésekkel, családi programokkal és egy új időszaki kiállítással várták az érdeklődőket.

Egymásnak adták a kilincset a látogatók október 23-án a Mindszentyneumban. Poprócsi Zsuzsánna - férjével együtt - Vonyarcvashegyről érkezett. Most jártak először a látogatóközpontban.

Október 23-a van. Ez nekünk az ünnep, az ünnep ünneplése. Mivel az intézmény is egy évvel ezelőtt nyílt, ez most ingyenes és nagyon csodálatos vezetést kaptunk.

Sikeres és mozgalmas egy év áll a múzeum mögött. Látogatóik száma meghaladta mára a 14 ezret – tájékoztatta portálunkat Csengei Ágota, a Mindszentyneum tagintézmény-vezetője.

Ez az időszaki kiállítás, ami éppen most nyílott meg, ez például már a 8. időszaki kiállításunk a három állandó kiállítás mellett. Ha számokat szeretnék mondani, akkor azt kellene mondanom, hogy közel 200 csoport látogatott meg bennünket, ebből a fele zarándokcsoport volt, tehát ők is egyre jobban felfedezik a Mindszentyneumot. A másik része turisztikai céllal érkezik Zalaegerszegre. Több mint 110 iskolás csoportunk volt, nagyon jó a múzeumpedagógiai kínálatunk, amit a pedagógusok - mondhatom azt, hogy - megtalálják és keresik is. És ezen kívül pedig nagyon jó konferenciatermeink vannak. A konferenciatermekben pedig ismeretterjesztő előadássorozatot tartottunk, tartottunk filmvetítéseket, játszóházakat.

A #Mindszenty című új, időszaki tárlatot Kovács Gergely kurátor nyitotta meg. A játékra is invitáló bemutatóval a fiatalokhoz kívánják közelebb hozni a bíboros életét és munkásságát.

QR kódokon keresztül ennek a #Mindszenty kiállításnak felfedezhetjük a vetélkedőjét, ami egy nagyon szép és tartalmas olyan vetélkedő, fiatalos is, ahol Mindszenty József bíboros életútjával kapcsolatban vannak érdekes kérdések

-    fogalmazott Kovács Gergely, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány képviselője.
 
A roll up-ok november közepéig várják az érdeklődőket. A fejtörő helyes megfejtői ajándékkönyvet vehetnek át a Mindszentyneumban.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

1zwH0Oc83eI
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek