2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Több mint 15 ezer látogató fordult meg a zalaegerszegi Mindszentyneumban

Több mint 15 ezer látogató fordult meg a zalaegerszegi Mindszentyneumban

2024. január 05., 15:05
Sikeres évet zárt a Mindszentyeneum. Ennek egyik jele, hogy az intézményt 2023-ban több mint 15 ezren keresték fel. Munkatársaik – a tavalyihoz hasonlóan –, idén is különleges tárlatokkal, családi- és tudományos programokkal készülnek.

Csengei Ágota tagintézményvezető az eredményeket összegezve emlékeztetett: tavaly egyebek mellett 8 időszaki kiállítást, 89 rendezvényt és 3 nyári tábort szerveztek. Emellett júliusban megnyitották egyik legnépszerűbb attrakciójukat, a szabadulószobát.

A két ünnep között megérkezett hozzánk a 15 ezredik látogató. Ez januártól, tehát 2023-ban 15 ezer látogatót köszönthettünk a Mindszentyneumban. Kiválónak minősítették az állandó kiállításainkat és az időszakit is, többen voltak azért az állandó kiállításokon. Ami nekünk nagy öröm, hogy nagyon sok fiatal csoport volt nálunk. 225 csoport látogatott meg minket, ebből 132 volt iskolás csoport.

- mondta portálunknak Csengei Ágota.

Az intézménybe 78 zarándok csoport érkezett, illetve történészek, régészek és építészek is érdeklődtek. A Mindszentyneum eredményeit tavaly díjakkal is elismerték.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az építészeink több díjra is felterjesztették intézményünket, ebből kettőt meg is nyertek. Az év háza közönségdíját például a Mindszentyneum hozta el, ami nekünk nagyon jó visszajelzés arra, hogy a közönségünk jól érzik magukat és tetszik nekik, amit itt látnak. A másik pedig egy médiaépítészeti díj volt.

A látogatóközpont Ezek mellett a Családbarát munkahely, illetve a Valóban tiszta múzeum címet is megkapta. Az idei tervekkel kapcsolatban a vezető kifejtette: a Sissy tárlat után, február végén ismét egy izgalmas kiállítással készülnek.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg
 

YIdjnG3a6To
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek