2024.05.11., szombat - Ferenc napja
facebook
Keresés
Jubileumi gálaest – 40 éves a Hevesi Sándor Színház

Jubileumi gálaest – 40 éves a Hevesi Sándor Színház

2023. október 16., 14:15
Gálát rendeztek a Hevesi Sándor Színház 40 éves jubileuma alkalmából. Az esten megkoszorúzták a névadó szobrát, majd az alapítók, illetve a korábbi és jelenlegi művészek adtak ünnepi műsort.

Az előadás előtt Besenczi Árpád igazgató, és Mihály Péter színművész idézte fel Hevesi Sándor emlékét. Később a közönség elfoglalta helyét és megtekintették a tánckar produkcióját. Ezután Szentmártoni János művészetért és közművelődésért felelős helyettes államtitkár mondott beszédet, melyben emlékeztetett: négy évtizeddel ezelőtt egy erős és öntudatos helyi közösség volt az előfeltétele a tátrum létrehozásának.

Vigh László országgyűlési képviselő a színház művészeti és valamennyi munkatársának tevékenységét méltatta. Besenczi Árpád igazgató munkáját díszoklevéllel ismerte el. Balaicz Zoltán polgármester a 40 évvel ezelőtti Zalaegerszeg kulturális változásait idézte fel, majd átadta a jubileum alkalmából kiállított önkormányzati elismerést.



Besenczi Árpád rámutatott: egy vidéki színház életében minden évforduló kiemelkedő alkalom.

Köszöntötték azokat, akik az elmúlt négy évtizedben minden évben bérletet váltottak, majd az intézmény Böhm György rendezőt örökös tagjává fogadta.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

rtwr58__KAQ
# Kapcsolódó galériák