2024.04.30., kedd - Katalin, Kitti napja
facebook
Keresés
Családi délutánt tartottak a Göcseji Múzeumban

Családi délutánt tartottak a Göcseji Múzeumban

2024. március 15., 16:45
Fel, fel vitézek! címmel családi délutánt hirdetett március 15-ére a Göcseji Múzeum. A program résztvevői történelmi időutazáson vehettek részt. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharcot korhű ruhákkal és fegyverekkel idézték meg, melyeket fel, illetve ki is próbálhattak az érdeklődők.

Az egyik asztalnál csákót és pártát készítettek a gyerekek. Pintér Lőrinc minden programba bekapcsolódott.

Az állandó kiállítást nagyon sokaknak tudom ajánlani, nagyon jó. A beöltözést mindenki próbálja ki, a fegyverek használata az még gyerekeknek nem való, de a beöltözést nagyon tudom ajánlani mindenkinek.

Török Mária unokáival érkezett a családi délutánra

Két kisunokámmal gyönyörködünk egyrészt a kiállításon már sokadik alkalommal, másrészt pedig nagyon jó együtt ismereteket szereztetni velük, nekem meg nosztalgiázni itt a helyszínen.

Második alkalommal hívta idén családi délutánjára az érdeklődőket a Göcseji Múzeum. Ezúttal a 176 évvel ezelőtti történéseket idézték meg.

Hat helyszínnel készültünk, ahol a gyerekek megismerkedhetnek korabeli fegyverekkel. Azzal, hogy milyen ruhát viseltek a huszárok, vagy a nemzetőrök. Aztán vannak ügyességi játékaink, ahol vitézképzőként egy kicsit készülhetnek a későbbi csatára. Aztán van a fényírdánk, ahol egy reformkori ruhába beöltözve fényképezkedhetnek. Emellett kézműves feladatokkal is készültünk

- tájékoztatta a zalaegerszegi Médiacentrumot Novák Fanni múzeumpedagógus.

Az állomásokon Kossuth bankót gyűjthettek a gyerekek, amit a nap végén csokoládéra cserélhettek.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

-wnvKS2ZkfM
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek