2024.05.10., péntek - Ármin, Pálma napja
facebook
Keresés
Karácsonyi készülődés a Mindszentyneumban

Karácsonyi készülődés a Mindszentyneumban

2023. december 17., 10:15
Adventi angyalkalandra hívták a családokat a Mindszentyneumba. Az épületben több helyszínen karácsonyi kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, akik a program végén ajándékot is kaptak. Az intézmény a téli szünetre is több, elsősorban kisebbeknek szóló rendezvénnyel készül.

Angyalhívó csengőt készítettek és gipszből készült karácsonyi díszt festettek a gyerekek. Láthatóan nagy lelkesedéssel és odafigyeléssel.

Nekem ez a festés nagyon tetszik, mert szeretem az aprólékos dolgokat.

- mondta Rákos Áron. Málovics Luca nem először jött el a Mindszentyneum kézműves foglalkozására, mivel szeret barkácsolni, most is nagyon jól érezte magát.

Tegnap döntöttük el, hogy eljövünk, és nekem tetszik eddig. Szerintem jó dolog jó dolog kreatív kézműves foglalkozásokat végezni.   

Erről Sabján Eszter beszélt portálunknak. Adventi kalandjuk az épület további zugaiban folytatódott. Az egyik teremben például játékos ügyességi feladatokat oldhattak meg a vállalkozó kedvűek. Kicsit arrébb pedig egy karácsonyi angyal összeállításán dolgozhattak.

Kaptunk kellékeket, amiket össze kellett ragasztatni meg kötni, és én azt fogom vele csinálni, hogy a szobámba vagy a karácsonyfára felakasztom.

- mesélte el Kaczor Nóra. Ezzel ő és a testvére, Réka is megszerezte az első pecsétet. Miután valamennyit összegyűjtötték, nemcsak az elkészült díszeket vihették haza, de még ajándékot is kaptak. A Mindszentyneum a téli szünidőben is várja a gyerekeket. Lesz közös meseszövés, zenés-táncos móka, interaktív bábelőadás és évbúcsúztató játszóház.

Az újév első napjaiban nem leszünk nyitva, de ötödikétől már igen, és január 5-én, 6-án szintén tánccal, zenével, hangszerbemutatóval, bábelőadással várjuk a kisebbeket háromtól ötig a Mindszentyneumban.

- hívta fel a figyelmet Csengei Ágota tagintézmény-vezető. 

Az óévben az intézmény harmincadikáig minden nap várja a látogatókat. December 27-én és 30-án például kiderül, hogyan ünnepelte a királyi család a karácsonyt – ezeken a napokon tárlatvezetést tartanak a Sisi-kiállításban.  

Szöveg: Ferenczy Gyöngyi
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

OFnme-9kVlg
# Kapcsolódó galériák