2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Zalai tájfutók az országos bajnokságon

Zalai tájfutók az országos bajnokságon

2023. március 27., 11:31
Szombaton rendezték meg a tájékozódási futók ez évi első országos bajnokságát. A versenyen mindkét zalaegerszegi egyesület versenyzői jól szerepeltek.

A helyszín Németbánya környéke volt a vadregényes Magas-Bakonyban. A sportolóknak az időnként eleredő eső és a sziklás, völgyes, szabdalt terep is nagy kihívást jelentett. A Tömegrajtos Csapat Országos Bajnokságán a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület (GOC) hét, a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club (ZTC) pedig öt csapatot indított. A legjobb eredmények a 16 éves korosztályban születtek. A ZTC-s lányok (Dóra Csepke, Molnár Csenge, Porgányi Emma) és a GOC-s fiúk (Czigány Mátyás, Hegedüs Márton, Mézes Botond Csegő) egyaránt a harmadik helyen végeztek. 

A fiatalok mellett az idősebb versenyzők is megküzdöttek az egyéni bajnoki címekért a Szenior Ultra Hosszútávú Országos Bajnokságon. Bányai Attila első helyen végzett a 80 évesek között, Sárecz Éva pedig a dobogó második fokára állhatott a 45 évesek korcsoportjában. Mindkét sportoló a ZTC versenyzője.

 

(Szöveg: Czigány Árpád, fotók: Máthé István) 

# Kapcsolódó galériák