2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Télapókereső versenyt rendeztek Zalaegerszegen

Télapókereső versenyt rendeztek Zalaegerszegen

2023. december 10., 15:40
Télapókereső versenyt rendeztek a Csácsibozsoki Arborétumban. A Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club hagyományos programján idén közel százan vettek részt. Az esemény legfőbb célja a sportág megismertetése mellett az volt, hogy a családok a szabadban jól érezzék magukat.

Immár 29. alkalommal rendezték meg ezt az erőpróbát, ami az eddigiekhez hasonlóan változatlanul népszerű volt. A versenyen az elrejtett Mikulásokat a családok térkép segítségével kutatták fel.

Egy hagyományos sportág bemutató programot szervezünk Télapókereső verseny néven. A helyszín is régóta a Csácsi Arborétum, ahol játékos körülmények között tudjuk bemutatni a tájfutás sportágat. A családi ünnephez kapcsolódva szervezzük ezt a rendezvényt. Mostmár több mint húsz éve rendezzük. A mai napon közel száz versenyző van. Inkább ne is nevezzük őket versenyzőknek, hiszen leginkább családok jöttek gyerekekkel, akik a kihelyezett Mikulás csokikat a térkép segítségével próbálják megkeresni.

- ismertette Fehér Ferenc, a ZTC vezetője.

A fiatalok közül sokan először jelentkeztek a játékra. Az aktív sportolók előzetesen még tervet is készítettek a siker érdekében.

A picit messzebb lévő Mikulásokat fogjuk meg, mert oda még nem mennek egyelőre.

- mondta el Sifter Regina.

Jól érzem magam, ez a verseny picit fárasztó. Keveset gyűjtöttünk össze eddig.

- tette hozzá Haraszti Kata Emma.

A tájfutás mellett a legnagyobb örömöt a csokoládé megtalálása jelentette. A szervezők gondosan figyeltek arra, hogy a gyermekek közül senki ne menjen haza üres kézzel.

Próbálunk a gyerekeknek olyan élmény nyújtani, hogy a végén azért mindenki kapjon egy kis ajándékot. Amellett, hogy megtalálják a csoki Mikulásokat, a szponzoroktól, támogatóktól felajánlott díjakat fogjuk kisorsolni a résztvevők között, akik megtalálnak valamennyi pontot. De próbáljuk úgy megoldani, hogy mindenki részt tudjon venni a sorsoláson a gyerekek között.

- közölte Dr. Kolcsárné Sárecz Éva, a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club elnökhelyettese.

A rendezvény végi sorsoláson azok vehettek részt, akik a keresés közben a bójákat is megtalálták. A legjobbakat a Télapó szaloncukorral, illetve ajándékcsomagokkal jutalmazta.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

3f2yRSqTS0w
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek