2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Sportlövész tábort tartottak Zalaegerszegen

Sportlövész tábort tartottak Zalaegerszegen

2024. július 06., 14:20
A 6. alkalommal megszervezett foglalkozásnak az Ebergényi úti lőtér adott otthon. Az általános iskolás korosztály számára meghirdetett programon idén 23 fiatal vett részt.

A szervezők célja, hogy a tábor után minél többen csatlakozzanak a ZTE Sportlövész Klubjához. Ennek érdekében változatos programokkal készültek.

Nagyon tetszett ez a lövésztábor. Nagyon sok fontos leckét kaptam a fegyverekkel szemben például, hogy addig nem állunk a lőállásba, amíg a másik ott van. Sokszor lövünk légpuskával, a Spartan nagyon tetszett. Tegnap előtt volt birkózás, ma megyünk a városi strandra, tegnap Logiscool volt, az ilyen Minecraftozós, programozós játék

- mesélte Hajmási Vencel.

A fiatalok délutánonként a honvédelemhez és a hazafias neveléshez kapcsolódó tevékenységekkel ismerkedhettek. Ám a délelőttök mindig gyakorlással teltek, hiszen az olimpiai sportág elsajátításához a koncentrációt és a türelmet egyaránt fejleszteniük kellett.

Akik most hozzánk csatlakoztak ők ugye teljesen amatőrök. Igyekszünk megtanítani a fegyvernek a helyes kezelési módját, hogy biztonságban nyúlhassanak hozzá, ne kelljen tőle félniük. Meg kell tanulniuk azt, hogy fegyvert soha nem fogunk se élőre, sem állatra, senkire, sem személyre, ezt lehet ragozni. De értjük a lényeget. Ez nagyon fontos számunkra és mindenki számára, hogy nem az a cél, hogy egymás ellen fordítsuk fegyverünk, hanem a sport szeretete és ennek megismerése

- nyilatkozta Somogyi Péter, a ZTE Sportlövész Klub elnöke.

A táborozókkal a klub élsportolói is foglalkoztak. Az egyesület tagjai közül többen országos helyezéseket és nemzetközi sikereket értek el.

Nagyon szeretem ezt a csapatot, mert van egy nagyon jó edzőm egy nagyon jó csapatom, jó barátságokat szőttem itt és van pár jó eredményem, amire így büszke vagyok. Volt szerencsém megnyerni a magyar bajnokságot is, országos rekorddal, aminek nagyon örültem és örülök most is

- mondta el Süle Nimród, a ZTE Sportlövész Klub egyik tagja.

A hét zárásaként a legjobban teljesítőket elismerésben részesítették. Azok a gyerekek állhattak dobogóra, akik ülő-, valamint állólövészetből a legpontosabb találatokat adták.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

JBWoO5po2gc
# Kapcsolódó galériák