2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Mentor tréninget szerveztek a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központban

Mentor tréninget szerveztek a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központban

2023. június 29., 11:20
Oktatóknak és tanulmányi ügyintézőnek szerveztek mentor tréninget a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. A program egyik célja, hogy csökkentsék a lemorzsolódását, illetve segítsék a hallgatók életpályáját.

A tizenkét órás képzésen a résztvevők megismerték a mentorálás folyamatát és feltételeit: mit jelent az értő figyelem, milyen tudás és készség szükséges ahhoz, hogy átlendítsék a fiatalokat a nehézségeken.  

Ahhoz, hogy másokon segíthessük, először magunkat kell megismerni. Kellő önismerettel az általunk mentorált hallgatók problémáira tudunk koncentrálni

– mondta el Bérces Edit, a zalaegerszegi egyetemi központ oktatója. 

Különféle önismereti feladatokkal, kompetenciafejlesztő eszközökkel dolgozunk

– erről már Egyed Ildikó, a PE Karrier-és Hallgatói Szolgáltató Központ igazgatója beszélt, aki nagyon sok elméleti és gyakorlati anyaggal érkezett a 12 órás képzésre.   

Volt egy érzékenyítő része a tréningnek, ahol mindenki reflektálhatott a saját kompetenciájára. Megismerkedtünk egymással és csapatot építettünk. A második napon a kommunikációs készségeket fejlesztettük: hogyan tudunk meghallgatni másokat, akiknek problémáik vannak

– ismertette a részleteket.  

Az egyetemisták jobb eredményeket érhetnek el tanulmányaik során, ha gondjaik megoldásához megfelelő szakmai támogatást kapnak. 

Eddig is nagyon személyes volt a kapcsolat a hallgatóinkkal, azonban mindig lehet a folyamatainkat javítani

– fogalmazott dr. Palányi Ildikó, a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója. 

Kiemelte, a mentorok többek között segítik az első évesek beilleszkedését, tanulmányaik során folyamatosan támogatják a hallgatókat.      

A tervek szerint a programot folytatják a zalaegerszegi egyetemi központban. A szeptembertől induló képzésbe további oktatókat és ügyintézőket vonnak be.  

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

wddKL26DqqA
# Kapcsolódó galériák