2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
Magyar fiatalok bérezése és lakhatása – sajtótájékoztatót tartott a Jobbik-Konzervatívok Zalaegerszegen

Magyar fiatalok bérezése és lakhatása – sajtótájékoztatót tartott a Jobbik-Konzervatívok Zalaegerszegen

2023. november 03., 18:08
„Míg a magyarok küszködnek, a migránsmunkásoknak luxus jár!” címmel tartott sajtótájékoztatót Zalaegerszegen a Jobbik-Konzervatívok. A munkások bérezése mellett a csökkenő népesedés és a lakhatás kérdéséről is szó esett. A párt irodájában rendezett eseményen Balassa Péter országgyűlési képviselő is részt vett.

Magyarországon nincs munkaerőhiány, helyette munkabér hiány van és korrupció – jelentette ki a Jobbik politikusa. Beszédében hangsúlyozta: hazánkban a legnagyobb problémát az alacsony bérek jelentik.

A Jobbik-Konzervatívoknak köszönhető az, hogy a tavasz végén, nyáron indított országos kampánynak köszönhetően a magyar kormány riadót fújt és visszavonta azt a vendégmunkás törvényt, amit szeretett volna november elsejei hatállyal bevezetni. Ez arról szólt, hogy közel 500 ezer ázsiai vendégmunkást szeretnének Magyarországra betelepíteni, behozni. Leginkább akkumulátor gyárak összeszerelő üzemeiben szeretnék foglalkoztatni őket. Ami nagyon-nagyon veszélyes a magyar társadalomra, alacsonyan tartja a béreket, sőt letöri a béreket.

- közölte Balassa Péter, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

Benke Richárd a fiatalok helyzetére hívta fel a figyelmet. Évről-évre nő a külföldre kivándorlók száma, mert a pályakezdők fizetése nem elég ahhoz, hogy a lakhatást finanszírozni tudják – közölte az önkormányzati képviselő.

Egy albérlet bérleti díja körülbelül 100 ezer forinttól indul, miközben egy ingatlan vásárlása 20-25, de inkább a 30-35 millió forint körül vannak a lakások. A hazai alacsony bérekből ezeket a költségeket elég nehéz hosszabb távon fizetni. Ennek következtében is, főként nyugatra vándorolnak a hazai munkavállalók. Ennek nem lehet megálljt parancsolni. Pedig itthon kellene tartani őket, hiszen a zalaegerszegi jövőt ők jelentik.

- tette hozzá Benke Richárd, a párt önkormányzati képviselője.

A párt tagjai egy megoldási javaslattal álltak elő. Eszerint az állam és az önkormányzatok is szerepet vállalnának a probléma orvoslásában.

A lakhatási válságra viszont van egy másik megoldási javaslatunk. Ez név szerint a Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő által, illetve a Jobbik Ifjúsági Tagozata által kidolgozott Mi Várunk program. Melynek lényege, hogy az állam és az önkormányzatok nagyobb szerepet vállaljanak a bérlakások felépítésében, megújításában. Majd ezeket a bérlakásokat a piaci ár feléért tudják kiadni a pályakezdő magyar fiataloknak.

- ismertette Nagy Bence, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos elnöke.

Ezeket a bérlakásokat az ott élő fiatalok később egy szociális pontrendszer alapján felvásárolhatnák – tette hozzá a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos elnöke.

Szöveg: Kiss Alexandra

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

2AzbCAiqM0c
# Kapcsolódó galériák