2024.06.14., péntek - Vazul napja
facebook
Keresés
Helyi Érték Díjakat vehetett át a Zalaegerszegi Televízió

Helyi Érték Díjakat vehetett át a Zalaegerszegi Televízió

2024. május 17., 16:45
Két kategóriában is Helyi Érték Díjat kapott a Zalaegerszegi Televízió. A Helyi Televíziók Országos Egyesületének pályázatán ezúttal a Másképp, mint mások című dokumentumfilm, és a Vitál Turmix életmód magazin győzedelmeskedett. Az elismeréseket hagyományosan az egyesület tavaszi találkozójának gálaestjén adták át, ezúttal Sátoraljaújhelyen.

Másképp, mint mások. Ezt a címet viseli Szigeti Éva és Pusztai Bálint Viktor legújabb alkotása. A közel húszéves Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelepet bemutató filmet több mint 30 pályázat közül sorolta a legjobbak közé a zsűri.

A Másképp, mint mások volt az egyik, amit díjra érdemesnek tartottunk. Mégpedig azért, mert egy hihetetlen csoda, amit létrehozott ez a kis község. Egy 600 főt számláló közösség egy olyan értéket hozott létre, egy művésztelep formájában, ami egyrészt maradandó, új színt hoz a közösségbe. ehhez kellett talán kintről jönni egy motornak, egy házaspárnak, aki Zentáról költözött ebbe a kis faluba. És azt gondolom, hogy ez egy hihetetlenül fontos példa az ország minden kistelepülésének

- fogalmazott a díjátadón Kocsis Tibor, Balázs Béla-díjas filmrendező, a zsűri egyik tagja.

A műsorszámokat Kocsis Tibor mellett Gulyás István televíziós újságíró és Kollarik Tamás filmrendező, a Médiatanács korábbi tagja véleményezte. Díjazásban részesült a Zalaegerszegi Televízió Vitál Turmix című életmód magazinja is, ami kéthavonta ad hasznos tanácsokat a testi, lelki és szellemi egyensúly megteremtéséhez. Az elismeréseket Miklós András, a médiacentrum stúdióvezetője vette át.

Örülünk neki. Minden évben szeretjük megmérettetni a műsorainkat, több kevesebb sikerrel sikerül a dobogó közelébe kerülnünk. Én azt gondolom, hogy fontos a helyi érték, helyi munkánk elismerése. Valamelyik előttem szóló mondta ugyanezt, illetve a zsűri értékelésében is ez hangzott el, hogy nekünk TV-seknek, helyi TV-seknek a legfontosabb az, hogy a helyi történéseket, és a helyi történelmet archiváljuk és dokumentáljuk. Ezért is fontos ez a Helyi Érték Díj.  

A Helyi Televíziók Országos Egyesületének életműdíját idén Szabó József, a debreceni Médiacentrum korábbi ügyvezetője érdemelte ki.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

 

o4KByMIZbL0
# Kapcsolódó galériák