2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
E-sport napokat rendeznek a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

E-sport napokat rendeznek a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

2023. szeptember 13., 16:50
Megkezdődtek az e-sport napok a Pannon Egyetem zalaegerszegi központjában. A szakmai rendezvényen a hallgatók megismerhetik a legújabb játékokat, az előadásokon pedig a szakterület lehetőségeit, valamint veszélyeit mutatják be.

A tematika jól kapcsolódik az egyetem programjához – hangsúlyozta dr. Palányi Ildikó, a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központ megbízott főigazgatója.

Informatikusokat képzünk, az e-sport pedig nem létezhet informatika nélkül. Az elmúlt időszakban megfigyeltük azt is, hogy a gazdászhallgatók körében nagyon népszerűek a sporthoz és az e-sporthoz kapcsolódó szakdolgozati témák. Szívesen választják a támogatói, szponzori hátteret, vagy akár a sportfogadást.   

Az elektronikus-sport az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág, aminek közösségépítő ereje nemcsak az online világban létezik. A fiatalok körében rendkívül népszerű, ugyanis a játékok nagy élményt jelentenek - közölte Németh Gábor, a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének elnöke.

Olyan konferenciákat és szakmai napokat szeretnénk tartani, ami közel áll az érdeklődési körükhöz.

- fűzte hozzá.

A programokat a tavalyi év tapasztalatai, valamint a hallgatók képzési területihez igazodva állították össze. Erről Bella Dániel, a Zalai Egyetemi Sportegyesület elnöke tájékoztatta honlapunkat.

A mai nap e-sportnak minősülő játékokat próbálhattak ki a hallgatóink. Az előadásokon egyebek mellett a hazai e-sport helyzetéről hallhattak tájékoztatást. Csütörtökön online szekcióval kezdünk, ahol a pszichológia és a sporttudomány kerül középpontba.  

A tervek szerint a következő években is megrendezik a szakmai napokat, melynek szervezésébe a hallgatókat is bevonják.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

dqndqVcD_Js
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek