2025.12.16., kedd - Etelka, Aletta napja
facebook
Keresés
Online hősök
Cukrászképzés – Nemzetközi hírű mestertől tanultak a Báthoryban
2025. november 12., 15:21 - 0. x 00., 00:00

Cukrászképzés – Nemzetközi hírű mestertől tanultak a Báthoryban

2025. november 12., 15:21
Rendhagyó gyakorlati képzést tartott a nemzetközileg ismert cukrász, Jakabfi Dávid a Báthory Technikumban. A szakember az új technológiákat, valamint a modern díszítési megoldásokat is bemutatta a diákoknak.

A Nyugat-Balatoni Turizmus-Vendéglátás Ágazati Képzőközpont és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum közös kezdeményezésének célja, hogy támogassa a fiatalok szakmai fejlődését.

A tanulóink egy olyan nemzetközi hírű patissiertől tanulhatnak, aki elismert szakember, aki leköveti a nemzetközi trendeket. Olyan ismeretekkel rendelkezik, amihez a gyerekek kevésbé férnek hozzá. Ezt most itt személyesen tőle tudják megtanulni, megtapasztalni

- hangsúlyozta Vizlendvai László, Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója.

A tanítványok igyekeztek pontosan követni az instrukciókat; málnazselét készítettek, a formákba öntött krémet gondosan lesimították. Az alapanyag sokkolóba került, ahol két órán belül megdermedt. A végeredménnyel mindenki elégedett volt; a csillogó héjú, élethűen formázott sütemények nagy sikert arattak. 

Nagyon jó volt, jól éreztem magam, szerintem mindenki. Megtiszteltetés, hogy egy ilyen képzésben ilyen fiatalon is részt tudunk venni. Élethű desszerteket csináltunk; citromot, mangót és málnát

- mondta Molnár Kiara Vanessza, a ZSZC Báthory István Technikum tanulója.

Jakabfi Dávid a magyar cukrászat egyik legismertebb alakja. Európa-szerte oktat, saját márkát épített. Több szakkönyvet publikált, amelyeket több nyelvre is lefordítottak. Egyik védjegye a tányérdesszert. Most a legnépszerűbb gyümölcsöket alkották újra, modern technológiák alkalmazásával.

A gyümölcsből megpróbáljuk a maximumot kihozni a legértékesebb alapanyagok segítségével. Ilyen például a kakaóvaj, ami körülveszi csokoládéval ötvözve ezeket a gyümölcsöket. Ennek köszönhetően, amikor valaki beleharap, nagyon finom, roppanós, aromás ízzel találkozik

- erről már Jakabfi Dávid beszélt.

A programot folytatják. December elején a cukrász visszatér az iskolába, így a következő csoport is kipróbálhatja magát. 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

qS18mADQ_sI
# Kapcsolódó galériák