2023.05.28., vasárnap - Emil, Csanád napja
facebook
Keresés
A kötelező adatszolgáltatás ellen szólalt fel a Jobbik

A kötelező adatszolgáltatás ellen szólalt fel a Jobbik

2023. május 26., 20:40
A vendéglátó- illetve a turisztikai attrakciók kötelező adatszolgáltatásáról tartott sajtótájékoztatót Zalaegerszegen a Jobbik-Konzervatívok pártja. A vásárcsarnok előtt rendezett eseményen részt vett Potocskáné Kőrösi Anita, a párt országos elnökhelyettese.

A szolgáltatói szektor több éve nehéz helyzetben van. A pandémia és a gazdasági válság mellett, a munkaerő hiánya is folyamatos problémát okoz számukra - emelte ki Benke Richárd önkormányzati képviselő. Véleménye szerint a kötelező adatszolgáltatás újabb gondot jelent a vállalkozók számára. Annak bevezetése a zalai kisfalusi kocsmákban, éttermekben, de a balatoni lángososnál is életszerűtlen.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a szoftver beszerzése önmagában ingyenes, ám a rendszer kiépítése pénzbe kerül. Az adatszolgáltatás valós idejű, a vendéglátó egységek üzemeltetőinek 15 perc áll rendelkezésükre, hogy a fogyasztásokat rögzítsék a programba.

Ezt megakadályozandó a Jobbik-Konzervatívok törvénymódosítási javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy csökkentsék a vállalkozók terheit - tudatta Potocskáné Kőrösi Anita. A párt országos elnökhelyettese hozzátette: kérték a kötelező adatszolgáltatás bevezetésének elhalasztását 2024. január 1-jére. 2023. július 1. szombatra esik, és egyébként is a nyár közepén bevezetni a rendszert teljesen szakmaiatlan, és nem megalapozott - véli Potocskáné Kőrösi Anita.

Az időpont elhalasztása mellett javaslatot tett a párt arra is, hogy évi 12 millió forint árbevételig a kisebb vállalkozások mentesüljenek ezen kötelezettség alól.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

 

khL9lJFAs5Y
# Kapcsolódó galériák