2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik

Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik

2023. június 10., 14:27
„Normális béreket, normális életet” címmel tartott sajtótájékoztatót szombaton Zalaegerszegen a Jobbik-Konzervatívok pártja. Az eseményen részt vett Balassa Péter országgyűlési képviselő.

Balassa Péter úgy fogalmazott: felháborító, hogy a propaganda folyamatosan azt mondja, nő az ország lakosságának megtakarítása. Mindeközben az élelmiszerek árai szinte megfizethetetlenné váltak.

19 évvel ezelőtt a magyar emberek helyesen döntöttek, amikor az Európai Unióhoz csatlakoztak. De meg kell nézni azt, hogy az EU-s csatlakozással az árunió tekintetében elértük azt a szintet, hogy mind Ausztriában, mind Magyarországon, ugyanazokért az árakért lehet vásárolni. Mindez a bérek tekintetében már nem igaz.

-    hangsúlyozta Balassa Péter, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

Benke Richárd önkormányzati képviselő hozzáfűzte: a 2017-ben indított béruniós kezdeményezésüket aktualizálni kellett. Ezt – mint elmondta - az elmúlt év gazdasági körülményei tették szükségessé.

Azt kell látni, hogy miközben a legnagyobb infláció nálunk van, a bérek azok közel sem emelkedtek ilyen színvonalon. Ezért szükséges a béreket minél előbb rendezni. Egy zalai fiatal nem gondolkodik már sajnos magyarországi jövőben, hanem sokkal inkább választ jövője helyszínéül mondjuk adott esetben egy osztrák, vagy még akár nyugatabbra lévő várost.

A tájékoztatón hangsúlyozták még a családtámogatás fontosságát és a korrupcióellenes küzdelmet. A párt tagjai szerint, ha ezekre nagyobb hangsúlyt fektetne a kormány, könnyebb lenne a megélhetés Magyarországon.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

 

bqtITHvnRTs
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek