2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
További fejlesztésekkel segíti Zalaegerszeg önkormányzata a biztonságos közlekedést

További fejlesztésekkel segíti Zalaegerszeg önkormányzata a biztonságos közlekedést

2024. június 06., 14:04

További fejlesztésekkel segíti Zalaegerszeg önkormányzata a biztonságos közlekedést. Ezúttal a Platán soron és a Gasparich Márk utcán mutattak be elkészült és folyamatban lévő projekteket.

Átadták a Platán sor 11-13. számú társasházak közötti parkolót. Bali Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője emlékeztetett: az 50-es és 60-as évek között épült infrastruktúra már nem felel meg a mai igényeknek. Ezt szem előtt tartva bővítették a környéken a biztonságos várakozók számát.

Az utóbbi időben rengeteg kérdést és kérést fogalmaztak meg felénk, hogy itt, ezen az üres területen lehetőség szerint egy új parkolót építsen az önkormányzat. Éppen ezért az arányos városfejlesztés programjában egy tíz férőhelyes merőleges beállású térkövezett parkolót építettünk, amihez a kihajtó részt is megépítettük, és egy villanyoszlopot is áthelyeztünk a projekt keretében. Ősszel majd három darab fát is fogunk ültetni, a zöldítést támogatva.

A sajtótájékoztatót a Gasparich utcában folytatták, ahol a járdát rakják rendbe. Az építkezés első üteme a Virág Benedek utca és az Ola utca közötti szakaszt érinti.

A gyalogjárda teljes pályaszerkezetében újjáépül 115 méter hosszan és 2 méter 75 cm szélességben. A projekt keretében 200 méter hosszan új szegősor létesül. A csapadékvíz elvezetése érdekében beton folyóka, rácsos folyóka, illetve új víznyelőaknák létesülnek. 15 köbméternyi aszfalt kopóréteget építenek be, a gyalogos és kerékpáros átvezetés környezetében mintegy 25 négyzetméternyi felületen aszfalt kopóréteg cseréje történik

- tájékoztatta portálunkat Szak Tibor, az önkormányzat út- és közműépítési csoportjának vezetője. 

A beruházás részeként a Virág Benedek utcai kereszteződésnél – a kedvezőbb kikanyarodás érdekében – korrigálják a lekerekítőívet. A kivitelező a munkálatokkal várhatóan július elején végez.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

EZjzmSAuxR0