2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
Megújultak a járdák a Kertvárosban

Megújultak a járdák a Kertvárosban

2024. június 06., 09:22

Átadták a felújított járdát az Átalszegett, illetve a Köztársaság utcában. A költségeket önkormányzati forrásból finanszírozták. A részletekről a helyszínen tájékoztatták az újságírókat.

A nagyszabású beruházások mellett a városvezetés a kisebb, egy-egy közösséget érintő rekonstrukciókra is kiemelt figyelmet fordít. A rossz állapotban levő utak rendbetétele a környéken élők védelmét is szolgálja. 

Ezt a két járdaszakaszt nagyon sokan – közöttük idősek és gyermekek is használják. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy megújítsunk. Az Átalszegett utcában a templomba, a boltokba és a buszmegállóhoz ezen a járdán tudnak eljutni. A másik szakasz – amely a Köztársaság utcát köti össze az Erdész utcával – ugyanolyan fontos közlekedési útvonal

- mondta Bognár Ákos önkormányzati képviselő.

A kertvárosi templom előtti szakaszon áprilisban kezdődtek a munkák. A kivitelezés 6 hétig tartott.  

A projekt keretében 150 folyóméter hosszan és 2 méter szélességben a járda teljes pályaszerkezete megújult. A csapadékvíz elvezetése érdekében 14 méter hosszan gravitációs csapadékcsatorna épült, illetve lokálisan rácsos folyókák kerültek beépítésre. Az új aszfaltburkolat összesen 318 négyzetméternyi felületen került beépítésre

- erről már Szak Tibor, ZMJV Műszaki osztály, út- és közműépítési csoportjának vezetője beszélt.

Ebben az utcában a társasházak lakói jelezték, hogy a járdák balesetveszélyesek. A régi helyett több mint száz méteres szakaszon új, akadálymentesített gyalogutat építettek, melynek mindkét oldalára kertiszegélyek kerültek. 

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

gEWr7dj1DmM
# Kapcsolódó galériák