2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
II. VOSZFESZT - az ESG előnyeit vizsgálták a szakemberek

II. VOSZFESZT - az ESG előnyeit vizsgálták a szakemberek

2024. április 30., 12:45

Második alkalommal szervezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a VOSZFESZT nevű rendezvényt, amit ezúttal Veszprémben tartottak. A Pannon Egyetemmel közös fórumon - ahol a zalai szervezet is képviseltette magát- az ESG-ről tájékoztatták a résztvevőket.

Az ESG egy olyan minősítés, amely arra ösztönöz, hogy a pénz- és tőkepiaci szereplők a fenntarthatóság szempontjából közelítsék meg beruházásaikat és befektetéseiket. Eppel János elnök szerint a gyarkolat és az elmélet összekapcsolása kulcsfontosságú lesz a vállalkozások számára.

A VOSZ az új stratégiában ebben vállalt egy úttörő szerepet, hogy ebből rendszert csináljon, hogy ezek a tudásközpontok és a vállalkozások találkozzanak. Ezt inspirálni kell, ezeknek a találkozóknak keretet kell adni. Ez a mai rendezvény, ez ennek az induló rendezvénye. Inspiráció, kezdet, ami után egy építkezés következik. 

A vállalatok vizsgálatok során értékelik, majd az eredmény függvényében a leendő befektetők, vásárlók és beszállítók könnyebben dönthetnek a partnerségi együttműködésekről. Krisán László azért alapított szervezetet, hogy a hazai vállalkozásokat tájékoztassa a részletekről.

Az ESG egy olyan új fenntarthatósági gondolkozásmód, amiben az E a környezet, az S a társadalmi hatások, a G az irányítási rendszerek képét tükrözi. Mindegyiknek van egy nagyon komoly logikája. Az E-ben azokat az ökolábnyomokat kell kordában tartani, melyek keletkeznek a cég működése során. ezeket kell tudni megszámolni előtte

- részletezte a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

A szakemberek szerint kiemelt feladat lesz az Európai Uniós iránymutatás átültetése. A nemzetközi piacon ugyanis, ez komoly versenyelőnyt is jelenthet a magyar cégek számára.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: VOSZFESZT

zgzd9bLxEts
# Kapcsolódó galériák