2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Vizler Ádámot beválogatták a veterán Eb-n induló csapatba

Vizler Ádámot beválogatták a veterán Eb-n induló csapatba

2024. április 07., 09:49
A közelmúltban a veterán vívóknál is lezárult a kvalifikációs időszak. A Grazban megrendezett nemzetközi versenyen értékes pontok begyűjtésére volt lehetőség. Ez a magyar veterán ranglista élbolya számára különösen fontos volt. A kialakult csekély pontkülönbség miatt a grazi versenyen elérhető pontok által több poszton a sorrend megváltozására is esély volt.

A Zalaegerszegi Vívó Egylet veterán vívói között a 40+ korosztályban versenyző dr. Vizler Ádám az értékes 2. helyről a ranglista harmadik helyére csúszott vissza, mert betegség miatt nem tudott részt venni a viadalon.

Múlt héten ülésezett a Veterán Bizottság, ahol a legfontosabb napirendi pont a májusi Eb-n induló csapatok véglegesítése volt. Ádámot a bizottság a korábbi eredményei alapján jelenlegi 3. helyezése ellenére (alanyi jogon korosztályonként 2 versenyző képezi a csapatot) a csapatba beválogatta.

A grazi verseny 50+ korosztályában három ZVE-s versenyző is indult.

A népes (24 fő) nemzetközi mezőnyben dr. Matyovszky Balázs a 14., Pataki Zoltán a 15., Rosta Richárd pedig a 17. helyen végzett.

A zalaegerszegi vívók a verseny utáni barátságos csapatküzdelmekben is részt vettek, és egy régi ZVE-s vívóval, Sághy Ervinnel kiegészülve végül a 6. helyen fejezték be a csapatok közötti küzdelmeket.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZVE/Facebook