2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Újabb három pont: a Puskás Akadémia ellen idegenben nyert a ZTE FC

Újabb három pont: a Puskás Akadémia ellen idegenben nyert a ZTE FC

2024. február 07., 22:11
A labdarúgó NB I-ben hétközi fordulót rendeztek, melynek szerda esti összecsapásán a ZTE FC a Puskás Akadémia FC otthonában lépett pályára. A zalaiak fegyelmezett, taktikus játékkal és kis szerencsével újabb, fontos három pontot szereztek.

Puskás Akadémia FC – ZTE FC 0-1 (0-1)

Pancho Aréna, Felcsút Jv: Erdős József

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Brandon (Bévárdi), Stronati, Szolnoki, Maceiras – Nissila (Gruber), Favorov (Vékony) – Nagy, Corbu, Komáromi (Slagveer), Puljic (Plusek). edző: Hornyák Zsolt

ZTE FC: Dombó – Safronov, Evangelou, Várkonyi, – Medgyes (Kiss), Mim (Csóka), Sankovic, Bedi, Szendrei – Mance, Croizet (Meshack). edző: Márton Gábor

Gólszerző: Mance

A ZTE FC taktikája nem változott a Fehérvár elleni összecsapáshoz képest, hiszen Márton Gábor együttese stabil védekezésből induló kontratámadásokra építette játékát. Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak és szinte kapuja elé szegezték a Zalaegerszeget. A 10. percben a bal szélen Mim fejelt középre, a labda a felugró Nagy hóna alatt ment el, de közben (a VAR-vizsgálat szerint) a könyökén irányt változtatott. A játékvezető hosszas vizsgálat után büntetőt ítélt, amit Mance a jobb felsőbe lőtt (0-1). A folytatásban is fölényben játszott a Puskás, a szélekről a kapu elé ívelt labdákkal próbáltak helyzetet kialakítani, de jól zárt a vendégek védelme. A hosszabbítás második percében balról végezhetett el szögletet a Puskás, a beadást Nagy a röviden megcsúsztatta, a hosszú oldalon két hazai is centikkel maradt le a labdáról.

A második félidő elején egyenlíthetett volna a Puskás, Gruber öt méterről lőhetett, a kapuba tartó labdát Szendrei a gólvonalról vágta ki a mezőnybe. Tíz perc elteltével előrébb merészkedett a ZTE és Mance kétszer is helyzetbe tudott kerülni, de egyik sem okozott igazán nagy veszélyt. A 62. percben újabb veszélyes kontratámadást vezetett a ZTE, Croizet indította a jobb szélen Mance-t, aki kiszorított helyzetből lőtt, de Pécsi szögletre mentett. Felpörgött a találkozó. A 67. percben egy jobb oldali keresztlabda Komáromit találta meg a hosszú oldalon, de a hazai játékos lövését Dombó lábbal hárította. A 68. perc Croizet meccslabdát hagyott ki. Mance remekül fordult le Stronatiról és középre passzolt, Croizet pedig ajtó-ablak helyzetben könnyelműen a kapu mellé passzolta a labdát. Hajtott az egyenlítésért a Puskás Akadémia. A 84. percben baloldalról a ZTE kapuja elé ívelt labdába Plusek tette bele a fejét, a labda pedig a felső lécről pattant kifelé. A hazaiak mindent egy lapra tettek fel a hátralévő időben és nagy nyomás alá helyezték a zalaiak kapuját, de gólt nem sikerült szerezniük, így maradt az 1-0-s ZTE győzelem.

Márton Gábor együttese fegyelmezett, harcos játékkal szerzett újabb fontos győzelmet. Folytatás vasárnap este hazai pályán a közvetlen rivális Mezőkövesd ellen.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE FC/Facebook

# Kapcsolódó cikkek