2024.05.02., csütörtök - Zsigmond napja
facebook
Keresés
Sokat jelent a Zalaegerszegnek a DVTK ellen szerzett győzelem

Sokat jelent a Zalaegerszegnek a DVTK ellen szerzett győzelem

2024. március 31., 12:56
Az OTP Bank Liga 26. fordulójában, nagyszombat este igazi gólparádét rendezett a ZTE FC a Diósgyőr ellen. Senki sem számított arra, hogy a Zalaegerszeg ilyen fantasztikus estét produkál és gyakorlatilag lejátssza a pályáról a jó formában érkező DVTK-t.

A mérkőzés egyik hőse a 2021 után duplázó Sajbán Máté volt, aki mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta, csatárként nehéz bekerülni a ZTE FC kezdőjébe, hiszen jó formában lévő csatárok alkotják a keretet.

Egy olyan helyzet alakult ki, hogy Gruber Zsombor megsérült, így lehetőséget kaptam a bizonyításra. Jó formában éreztem magam, hiszen a kupában és a felkészülési mérkőzésen is betaláltam és ez most a bajnokin is kijött. A DVTK-t megelőző fordulók után némi mentális fáradtság volt jellemző a csapatra, amit a válogatott szünetben sikerült kipihennünk és így megújulva tudtuk felvenni a küzdelmet a Diósgyőrrel.

Márton Gábor vezetőedző nem igazán találta a szavakat a mérkőzés után, az M4 kameráinak nyilatkozva:

Nem akarok nagy dolgokat mondani, azt lehet felfrissíteni, aki hagyja magát, aki fejlődni akar, különben lehetünk szépek, okosak, de nem eredményesek. Le a kalappal a csapat előtt, ez fantasztikus teljesítmény volt. Két hete volt egy ugyanilyen vereségünk, abból nem könnyű felállni. Egy győzelem is nagy eredmény lett volna, de így…

– értékelt Márton Gábor.

A vezetőedző a harcosságát és mentalitását dicsérte és kiemelte a labdarúgói helyzetkialakítását is.

A ZTE FC győzelmével tovább növelte az előnyét a kiesőzónától. A kék-fehérekre a következő fordulókban is kemény mérkőzések várnak:

2024. április 5. 20:00 ÚJPEST FC - ZTE FC

2024. április 14. 16:30  ZTE FC - FERENCVÁROSI TC

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István

# Kapcsolódó cikkek