2024.05.02., csütörtök - Zsigmond napja
facebook
Keresés
Kiütötte a ZTE a Diósgyőrt

Kiütötte a ZTE a Diósgyőrt

2024. március 30., 22:31
A labdarúgó NB I 26. fordulójában a ZTE FC a jó formában lévő Diósgyőr együttesét fogadta. A hazaiak remek játékkal rukkoltak elő és végig kézben tartva a mérkőzést, meglepetésre kiütötték a DVTK-t.

ZTE FC-Diósgyőri VTK 5-1 (2-0)

Zalaegerszeg, 3310 néző, Jv: Bognár Tamás

ZTE FC: Dombó - Medgyes (Vogyicska), Safronov, Evangelou, Szendrei- Mim, Bedi, Sankovic, Croizet (Kiss) - Sajbán, Mance (Németh). edző: Márton Gábor

DVTK: Odincov - Bitok (Kampecis), Lund, Szatmári, Gera (Bokros) - Vallejo (Popadiuc), Holdmapf, Bényei (Klimovic) - Pozeg Vancas, Edomwonyi, Jurek (Pernambuco). edző: Vladimir Radenković

Gólszerzők: Sajbán, Mance, Croizet, Lundra (ög.), ill: Pernambuko

A hazaiak cseresora elég foghíjasnak volt mondható, hiszen többen sérülés miatt hagyták ki a szombat esti összecsapást. Leginkább Gruber Zsombor hiányzott a zalai keretből, aki remekül mutatkozott be kék-fehérben és a Debrecen elleni bajnokin szenvedett sérülést.

Mindkét együttes nagy lendülettel kezdte a találkozót. A vendégek gyorsan próbálták áthozni a zalai térfélre a labdát és helyzeteket kialakítani, de pontatlanul passzoltak, így nem kerültek igazán nagy helyzetbe. A 10. percben Mim ugratta ki a jobb oldalon Croizetet, aki elől a vendégek kapusa szögletre mentett. Lendületben maradt a ZTE és újabb nagy lehetőséget szalasztottak el egy percen belül. A 16. percben Croizet jobbról ívelt középre, és a rosszul kimozduló Odincov kapust megelőzve Sajbán a kapu fölé fejelt. A 26. percben megszerezte a vezetést a ZTE FC: Mim ballal, laposan középre adott, Mance lőtt kapura, a vendég kapus még hárítani tudott, de a kipattanót Sajbán a rövid sarokba gurította (1-0). A 37. percben tovább növelte előnyét a ZTE. A büntetőterületre betörő Sajbánt Gera buktatta. A büntetőt Mance a jobb sarokba lőtte (2-0). A félidő hajrája is a hazaiaké volt, akik megérdemelt előnnyel mehettek pihenőre.

A nagyszünet után cserékkel próbált frissíteni a DVTK edzője és át is vették a mérkőzés irányítását. A 62. percben a nemrég beálló Pernambuco találatával szépített a DVTK (2-1). A ZTE egy percen belül válaszolt: Croizet a 16-os jobb sarkánál, úgy 22 méterről ballal kilőtte a hosszú sarkot (3-1). A DVTK-t megfogta az újabb gól és látszott, hogy nem igazán tudják mit csináljanak a ZTE védelmével. A 80. percben Vogyicska remek passzal indította a bal szélen Sajbánt, aki éles szögből ballal lőtt, a jobbra eldőlő kapus lábáról a lécre pattan a labda, onnan a jobb sarok előtt Mancével harcoló Lundra, róla meg a kapuba (4-1). A hajrára teljesen szétesett a Diósgyőr és a ZTE újabb veszélyes támadásokat vezethetett. Németh kétszer is gólt szerezhetett volna, helyette a 92. percben a mérkőzés egyik legjobbja, Sajbán Máté szerzett újabb gólt. Vogyicska az ötös bal sarkáról jó ütemben passzolt a csatár elé, aki közelről a bal sarokba lőtt (5-1).

Senki sem számított rá, a ZTE FC végül kiütötte a DVTK-t, kijavítva a debreceni kisiklást, nagyszerű ünnepi estét szerezve szurkolóinak.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek