2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Sajbán góljával legyőzte a Puskás Akadémiát a ZTE FC

Sajbán góljával legyőzte a Puskás Akadémiát a ZTE FC

2024. április 26., 21:59
A labdarúgó NB I 30. fordulójának nyitómeccsén a ZTE FC hazai pályán fogadta a Puskás Akadémia együttesét. A mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta, egészen a 71. percig, amikor Sajbán vezetést szerzett a hazaiaknak. A hajrában a vendégek szinte egykapuztak, de a ZTE védelme állta a sarat és végül megnyerték a mérkőzést, megszakítva a Puskás Akadémia ötmeccses veretlenségi sorozatát.

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 2559 néző, Jv: Bognár Tamás

ZTE FC: Dombó - Medgyes, Csóka, Safronov, Szendrei - Sajbán, Kiss (Németh), Sankovic, Bedi - Mim (Croizet), Mance. edző: Márton Gábor

Puskás Akadémia: Pécsi - Ottewill, Stronati, Wojciech, Maceiras - Nagy, Plsek (Favorov), Szolnoki (Soisalo), Nissila (Komáromi) - Puljic (Colley), Corbu. edző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Sajbán

A ZTE FC védelmének tengelyéből sárgalapok miatt hiányzott Evangelou, helyén Csóka Dániel kapott lehetőséget a kezdőben. Ez volt a két együttes 15. élvonalbeli találkozója.

A ZTE az első perctől magasan védekezett és az ellenfél tizenhatosánál zavarta a labdakihozatalt. Az első tíz perc végén kétszer is Mance veszélyeztetett, az elsőnél mellé ment a közeli lövése, a másodiknál a vendégek kapusa hárított. A vendégeknek a félidő első felében nem volt igazán komoly helyzetük. Némi mezőnyjátékot követően a Puskás Akadémia előtt adódtak helyzetek, de a hazai védők blokkolni tudták a próbálkozásokat. A 32. percben Mance vállalkozott 25 méterről lövésre, amely alig zúgott a bal felső sarok felett. Lendületben maradt a ZTE és többször zavarba hozta a felcsúti védelmet. A félidő utolsó percében jobb oldalról Maceiras csavarta középre és az érkező Puljic fejesét Dombó ütötte szögletre.

A második félidő elejét a vendégek kezdték aktívabban, majd fokozatosan vette át a játék irányítását a ZTE. A hazaiak próbálták feltörni a felcsúti védelmet, de nem igazán tudtak nagy helyzetet kialakítani. A 64. percben egy villámgyors kontrát vezettek a vendégek, melynek végén Corbu lőtt mellé. A 71. percben megszerezte a vezetést a ZTE FC: Medgyes balról passzolt pontosan Sajbán elé, aki közelről a kapu közepébe passzolt (1-0). Cserékkel próbált frissíteni a Puskás Akadémia, akik meg is hozták a lendületet a vendégek játékába. A mérkőzés hajrájában nyomás alá helyezte a Puskás a ZTE-t, akik hosszú percekre a kapujuk elé szorultak. A 89. percben balról középre ívelt labdát Favorov fejelte kapura, de Dombó óriási bravúrt bemutatva védett. A négyperces ráadásban már nem forogtak veszélyben a kapuk, így nyert a ZTE és megszakította a vendégek ötmeccses veretlenségi sorozatát.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek