2024.05.03., péntek - Tímea, Irma napja
facebook
Keresés
Safronov fejese pontot ért a ZTE-nek

Safronov fejese pontot ért a ZTE-nek

2024. április 21., 18:02
A labdarúgó NB I 29. fordulójában a ZTE FC a Fehérvár FC vendégeként lépett pályára. A találkozón a hazaiak játszottak fölényben és vezettek is a második félidőben, de a hajrában Safronov fejesével pontot mentettek a vendégek.

Fehérvár FC-ZTE FC 1-1 (0-0)

Székesfehérvár, Jv: Csonka Bence

Fehérvár FC: Tóth - Gergényi, Serafimov, Fiola, Bese, - Schön (Pető), Sigér, Katona (Gardisar), Christensen - Karamoko, Stefanelli (Berki), edző: Bartos Grzelak

ZTE FC: Dombó - Medgyes (Csóka), Safronov, Evangelou, Szendrei - Mim (Sajbán), Sankovic, Kiss (Németh), Vogyicska (Bedi), Croizet (Meshack), Mance, edző: Márton Gábor

Gólszerzők: Christensen, ill: Safronov

Nagy szélben kezdték a találkozót a csapatok. Az első helyzetet tíz perc elteltével jegyezhettük fel, ekkor Karamoko lövését mentette szögletre Dombó. A 13. percben Mance került helyzetbe, de 15 méterről leadott lövése a jobb kapufa mellé suhant. A folytatásban kiegyenlítődött a mérkőzés, majd a 22. percben kétszer is veszélyeztetett a Fehérvár, előbb Katona lövése pattant le a zalai védőkről, majd Schön lövését védte Dombó. A 30. percben Fiola adta el a labdát a fehérvári tizenhatos előterében, amiből Mance került helyzetbe, de lövése a bal sarok mellé ment. Mindkét csapat szervezetten játszott és kevés lehetőséget hagytak egymásnak a gólszerzésre.

A második félidő elején a hazaiak irányítottak, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. A ZTE a kontrákra épített és az 57. percben előbb Mim lőhetett kapura, majd egy perccel később Mance került helyzetbe, de Tóth jól zárta a rövid sarkot és bravúrral hárított. A 61. percben újra Mance került helyzetbe, de 14 méterről ballal leadott lövése a felső lécen csattant. A 64. percben Karamoko ziccerét hárította Dombó, majd egy perc múlva a fehérvári támadó nagy helyzetben lőtt mellé. A 69. percben Dombó akadályozta a gólszerzésben Karamokót, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Christensen értékesített (1-0). A 77. percben Sigér kapáslövését hárította bravúrral Dombó Dávid. A 85. percben Meshack harcolt ki szabadrúgást a bal szélen a fehérvári kapu közelében. Németh tekerte középre a labdát, amire Safronov érkezett pontosan és védhetetlenül fejelt a jobb alsó sarokba (1-1). A hosszabbítás első percében újabb Mance helyzet, de Tóth hárítani tudott. A Fehérvár előtt is adódott még gólszerzési lehetőség, de Karamoko nagy helyzetben nem találta el a zalai kaput.

A ZTE FC nagyot küzdött a második félidőben és megérdemelten szerzett egy pontot Székesfehérváron. A zalaiak ebben a szezonban nem kaptak ki sem otthon, sem idegenben a Fehérvár FC ellen.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István

# Kapcsolódó cikkek