2024.05.14., kedd - Bonifác napja
facebook
Keresés
Pakson még nem játszhat a ZTE KK új igazolása

Pakson még nem játszhat a ZTE KK új igazolása

2024. február 13., 09:00
Hétfőn jelentette be a Zalakerámia ZTE KK kosárlabdacsapata, hogy a keret megüresedett posztját a ciprusi bajnokságból érkező játékossal, a 25 éves amerikai Tristan Ikpével töltik fel.

A 198 cm magas és a négyes posztra érkező játékos a ciprusi PAEEK Kyrenia Nicosia együttesében a most folyó szezonban 16 mérkőzésen lépett pályára, 18 pontot, 11 lepattanót és 4,5 asszisztot átlagolt. Tavaly ilyenkor még az NCAA-ben játszott az Egyesült Államokban a Sam Houston State Bearkats csapatában, ahol az azt megelőző két szezonban is kosárlabdázott. Vagyis, a ciprusi  bajnokság jelentette a texasi születésű Ikpe számára az európai bemutatkozást, ahol csapata alapembere volt, hiszen meccsenként átlagban 39 percet töltött a pályán.

Tristan Ikpe a szerdai, Paks elleni találkozón még nem tud bemutatkozni a Zalakerámia ZTE KK együttesében, Tristan Ikpével a szezon végéig kötött szerződést a ZTE KK.

A zalaiak szerdán 18 órától az Atomerőmű SE együtteséhez utaznak. A ZTE ötmeccses nyeretlenségi sorozatot tört meg a Kaposvár legyőzésével. Matthias Zollner együttese a Paks ellen kemény mérkőzésre számíthat, hiszen a volt zalai vezetőedző, Sebastjan Krasovec összekapta az atomvárosiak játékát, akik rossz szezonrajt után már nyolc győzelemnél tartanak.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE KK/Facebook

# Kapcsolódó cikkek