2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Fontos mérkőzést nyert meg a ZTE KK

Fontos mérkőzést nyert meg a ZTE KK

2024. február 10., 22:30
A Kaposvár ellen, hazai pályán folytatta szereplését a férfi kosárlabda élvonalban a Zalakerámia ZTE KK együttese.

A zalaiak új vezetőedzője, Matthias Zollner ezen a mérkőzésen mutatkozott be először a hazai közönségnek, ami jól sikerült hiszen csapata nagyot küzdve győzte le a Kaposvárt.

Zalakerámia ZTE KK-Kometa Kaposvári KK 88-78 (23-27, 18-17, 23-13, 24-21)

Zalaegerszeg, 1270 néző, Jv: Kapitány, Minár, Major

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 24/6, Paige 18/6, Szalay 2, Ostojic 9, Tóth 23, csere: Keller 4, Csuti, Németh 3, Mishula 5/3, edző: Matthias Zollner

Kometa Kaposvári KK: Krnjanjski, Abell 17, Szőke 7/3, Jackson 16/3, Jean-Marie 7, csere: Bogdán 2, Eaddy 22/12, Koprivica 2, Halmai 5/3, Puska, edző: Dalibor Damjanovic

Kipontozódott: Tóth Á. 39’,

Látványos és gyors játékkal kezdett a ZTE és a 3. percben 11-5-re vezettek. A vendég időkérés sem törte meg a hazaiak lendületét és már tíz ponttal is vezettek (15-5). A Kaposvár védekezést váltott, ami visszavetette a zalaiak lendületét és a negyed hajrájában a vezetést is átvette a Kaposvár és megnyerte a játékrészt (23-27). A második negyed elején is nehezen találta a vendégek védekezésének az ellenszerét a ZTE. A 12. percben Mishula hármasával és Tóth Ádám pontjaival kiegyenlítettek a kék-fehérek (29-29). A játékrész felétől ismét a kaposváriak játszottak pontosabban olyannyira, hogy a félidőben is vezettek (41-44).

A nagyszünet után mindkét csapat nagy lendülettel folytatta a találkozót. A ZTE KK erőn felül teljesített. Hicks és Tóth vitte hátán a csapatát és pontjaiknak köszönhetően fordítottak a hazaiak (54-48). A Kaposvár távoli dobásai nem sikerültek, míg a ZTE többször játszotta  meg centereit és szerzett labdákból dobott könnyű kosarakat (64-57). A záró negyed elején jól védekezett a ZTE és tíz pont fölé növelte előnyét (71-59). Sajnos nem tartott sokáig a hazaiak lendülete, a nagy iram sokat kivett a fiúkból és a Kaposvár négy pontra csökkentette hátrányát (71-67). A hajrában minden erejét összeszedve a ZTE visszaverte a somogyiak fordítási kísérletét és koncentrált és pontos játékkal megnyerték a mérkőzést, lezárva az öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatot (88-78).

Matthias Zollner:

Azt mondtam az öltözőben a csapatnak, hogy büszke vagyok arra, ahogy három negyeden át védekeztünk. Az első etapban viszont ebben nem voltunk jók. Látni kell, hogy fizikálisan nem vagyunk a csúcson, de ez nem olyan, hogy rájuk teszem a kezem és egyből jobb állapotba kerülünk. Időre van szükségünk arra, hogy jobbak legyünk.  Gratulálok a játékosoknak, mert nagyot küzdöttek és játszottak, most a legfontosabb, hogy a következő mérkőzésre, a Paks ellen felkészüljünk.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek