2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Nyert, de a párharcot elvesztette a ZTE NKK

Nyert, de a párharcot elvesztette a ZTE NKK

2024. április 29., 10:00
A női Amatőr NB I 9-16. helyért zajló rájátszásban a ZTE NKK az első meccsen az Ajka ellen 16 pontos hátrányt szedett össze.

A vasárnap esti zalaegerszegi visszavágón közel álltak a zalai lányok a fordításhoz, de végül csak a győzelemnek örülhettek, a párharcban alulmaradtak.

ZTE NKK-Ajka 85-74 (28-20, 16-14, 14-21, 27-19)

Zalaegerszeg, Jv: Benedek, Kovács

ZTE NKK: Kovács 29/15, Óházy 10/6, Ács 10/9, Szórád 6, Jurkó 14. csere: Horváth Fru. 15, Péterfi 1, Kiss. edző: Rózsás Gábor

Ajka: Varga 15/15, Farkas 20, Shirian 2, Mátyás 9, Tóth 16, csere: Kovács O. 7/3, Kulcsár 5/3, edző: Rónaszéki Szilvia

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva szereztek kosarat. A 4. perctől egy 7-0-s futással próbálta leszakítani ellenfelét a ZTE NKK (14-7). A negyed hajrájában a hazaiak irányítottak, de a távolról is jól dobó Ajka nem engedte, hogy nagy előnyt szerezzenek (28-20).  A második játékrész elején tíz pont fölé nőtt a ZTE előnye (34-23). Hiába ment előre rendületlenül az egerszegi csapat, a vendégek nem engedték, hogy nagyra nőjön a távolság a csapatok között. A félidő hajrájában Szórád kosarával 12 ponttal vezetett a ZTE NKK, amiből egy duplányit faragtak a vendégek a nagyszünetig (44-34).

A harmadik negyed elején kicsit beragadt a házigazda és kiegyenlítődött a játék. A hazaiak hárompontos előnyt szereztek a záró negyedre (58-55). A negyedik játékrész elejét is a vendégek kapták el jobban és sikerült fordítaniuk (60-62). Hosszú hajrába kezdett a ZTE NKK, mindent megpróbáltak a lányok, hogy ledolgozzák hátrányukat. Kovács és Ács távoli pontjaival újra tíz pontra növelték a különbséget (78-68). Az utolsó percekben közelebb kerülhettek volna a továbbjutáshoz, de kihagyták a büntetőiket, és nem tudták kivédekezni a vendégek támadásait. Kovács hármasával így is tíz pont feletti győzelemmel zárták a mérkőzést, de összetettben nem sikerült fordítanunk.

Rózsás Gábor:

Gratulálok az Ajka csapatának a továbbjutáshoz, a hazai pályán kialakított 16 pontos előnyük jelentős volt, amit jól őriztek. Gratulálok a csapatomnak, játékosaimnak is, mert keményen és becsülettel küzdöttek a végsőkig, s megérdemelték volna a továbbjutást. Az első félidőben minden nagyon jól működött, amit elterveztünk, sajnos fordulás után a harmadik negyedet nagyon elrontottuk. A záró periódusban mindent megpróbáltunk, de egy-két nüansz hiányzott a legalább 17 pontos győzelemhez. Fiatal játékosainknak nagyon megterhelő mentálisan egy-egy ilyen egyenes kieséses rájátszás párharc, s igenis büszkék lehetnek rá, hogy két ilyen rutinos csapatot, mint a MAFC és az Ajka le tudtak győzni hazai pályán! Van még két párharc a szezonból, azon leszünk, hogy újabb győzelmeket tudjunk begyűjteni!

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák