2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Nem sikerült jól Márton Gábor bemutatkozása

Nem sikerült jól Márton Gábor bemutatkozása

2023. november 25., 19:00
A válogatott szünet után a 14. fordulóval folytatódott a labdarúgó NB I. A ZTE FC az első félidőben vezetést szerzett, de a másodikban a helyzeteit jól kihasználó Debrecen fordítani tudott és elvitte Zalaegerszegről a három pontot.

ZTE FC - Debreceni VSC  1-2 (1-0)

Zalaegerszeg, 1914 néző, JV: Andó-Szabó

ZTE FC: Dombó- Csóka, Várkonyi, Evangelou, Lesjak (Huszti) – Bedi, Sankovic (Szalay), Croizet, Németh (Mim), Sajbán (Meshack)- Mance (Spoljaric). edző: Márton Gábor

DVSC: Megyeri- Ferenczi (Mojzis), Lagator, Dreskovic, Kusnyir- Domingues (Szécsi), Manrique, Loncar, Dzsudzsák (Romanchuk), Vajda (Oliveira) -Bárány (Tuboly). edző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Croizet, Várkonyi (öngól), ill: Dzsudzsák

Az első negyedóra az ismerkedésről és a mezőnyjátékról szólt. Egyik csapat sem kockáztatott fölöslegesen és a kapuk sem kerültek veszélybe. A folyatásban valamivel aktívabb volt a Debrecen és egyre többször kerültek a hazai védelem mögé. Az első kapura tartó zalaegerszegi lövés a 31. percben Németh lábát hagyta el. Megélénkült a játék, úgy tűnt erőre kap a ZTE. A 35. percben Németh hozta ki lendületes a saját tizenhatosa előteréből és a jobb szélen futó Mance-hoz passzolt, aki csúnyán fölé lőtt 25 méterről. A 38. percben Mance tartotta meg remekül a labdát a debreceni tizenhatos vonalán, majd remek passzal hozta gólhelyzetbe a bal oldalon felfutó Croizet, aki öt méterről a kapuba gurított (1-0). A ZTE a félidő végét megnyomta, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

A fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a Debrecen és próbálta nyomás alá helyezni a hazai védelmet. Az 56. percben egyenlített a DVSC. Várkonyi röviden szabadított fel, majd Domingues beadását Dzsudzsák vette le és az ötös bal sarkáról lőtt a hálóba (1-1).  Próbálkoztak a hazaiak is, de kevés sikerrel. A hazai védelem nagyon szellősen működött. A 69. percben Oliveira jobb oldalról tekert a kapu elő, az érkező Loncar elől Várkonyi az alsó sarokba passzolta a labdát (1-2). A 76. percben Mim 12 méterről próbálkozott lövéssel, de egy vendég védőről szögletre pattant a labda. A hátralévő időben ment előre a ZTE, többet birtokolta a labdát, de a lehetőségeit nem tudta gólra váltani. A ZTE vereségével továbbra is a kiesőzónában maradt, míg a Debrecen megerősítette a helyét a felsőházban.

Szöveg: Jóna István
Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek