2024.05.20., hétfő - Bernát, Felícia napja
facebook
Keresés
Negyedik helyen végeztek az Egerszegi Titánok

Negyedik helyen végeztek az Egerszegi Titánok

2024. április 07., 10:54
Az OB III-as felnőtt jégkorong-bajnokság bronzcsatájában az Egerszegi Titánok csapata a DVTK Jegesmedvék együttesével találkozott. Az első összecsapás büntetőkkel dőlt el, a másodikon a pontosabban játszó vendégek nyertek, így megszerezték a harmadik helyet.

Egerszegi Titánok - DVTK Jegesmedvék 2:8 (0:2, 1:3, 1:3)

Zalaegerszegi Jégaréna, 80 néző, Jv: Belák Bence, Mayer István, vonalbírók: Klemán Róbert, Oláh Dávid

Egerszegi Titánok: Szalai- Kéner, Barancsi, Szabó, Zelevics, Barna (első sor), Futó, Szalontai, Egyed, Csata, Bosnyák (második), Maslac, Varga, Geosits. játékos-edző: Bosnyák Márkó

DVTK: Agárdy-Nagy, Vincze, Bak, Novotny, Paulik (első), Bárczi, Kurys, Balogh, Deák, Molnár (második), Nagy, Kőrösi, Pitti, Lalik. edző: Novotny Zoltán

Gólszerzők:  Bosnyák, Barancsi, ill: Bak, Novotny 2, Balogh, Deák 2, Pitti 2.

A hazaiaknál több meghatározó játékos is hiányzott, ami nagyban meghatározta a mérkőzés alakulását.

Mindkét együttes nagy lendülettel kezdte a találkozót, pörgős, gyors játékot mutattak a lelkes közönségnek. A hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A 10. percben egy a hazai kapu előtti kavarodásból lecsorgó korongot Deák ütött a hálóba (0:1). Mentek előre a Titánok, de nem sikerült egyenlíteniük, sőt a 17. percben emberhátrányban ütöttek újabb gólt a miskolciak (0:2).

A második harmad rosszul kezdődött zalai szempontból, hiszen egy percen belül gólt kaptak (0:3). Kemény ütközések, látványos védések jellemezték ezt a játékrészt. A harmad felénél ismét emberhátrányban növelték előnyüket a vendégek (0:4). A Titánok nagy hátrányt szedtek össze, de becsülettel mentek előre és a 35. percben egy emberelőnyös szituációban Bosnyák szépített, a buliból kipattanó korongot ütve a hálóba (1:4). Nem sokáig örülhettek a hazaiak a gólnak, mert a 37. percben újabb DVTK találat került fel az eredményjelzőre (1:5).

A záró harmad is a vendégeké volt, az egyre jobban fáradó hazaiaknak kevés lehetőségük volt a gólszerzésre. A DVTK a harmad feléig még kétszer mattolta a hazai védelmet és végleg eldöntötte a párharcot (2:7). Az utolsó perben Barancsi remek átlövésből szerzett újabb zalai gólt, de sajnos a vendégeknek erre is volt válaszuk, mely találattal kialakították a 2:8-as végeredményt.

A DVTK Jegesmedvék kettős győzelemmel hódították el az OB III-as bajnokság harmadik helyét. A bronzérmet Lepsényi András, a Magyar Jégkorong Szövetség operatív igazgatója adta át.

Az Egerszegi Titánok ismét jó szezont zártak, hiszen az előző évhez hasonlóan a legjobbak között végeztek és közel voltak az újabb bronzérem megszerzéséhez.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek