2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Kiváló eredményeket értek el a zalaegerszegi lövészek: három országos bajnoki cím és egy bronzérem

Kiváló eredményeket értek el a zalaegerszegi lövészek: három országos bajnoki cím és egy bronzérem

2023. szeptember 21., 09:00
Budapesten a Fehér úti Nemzeti Lőtéren dörögtek a fegyverek a hétvégén a 25-50 méteres nemzeti versenyszámok országos bajnokságán.

A Magyar Sportlövők Szövetsége az amatőr lövészeknek rendezte meg a 25 méteres pisztoly és az 50 méteres pisztoly-puska nemzeti versenyszámok országos bajnokságát.

A Zalaegerszegről a Polgári Lövész Egylet (PLE) és a ZTE Sportlövész Klub (ZTE SKK) sportolói vettek részt a versenyen és kiváló eredményeket értek el a megmérettetésen!

A +70 férfi 25 méteres sportpisztoly versenyszámban, 20 lövéses viadalon országos bajnoki címet szerzett a Ruzsin Pál György (PLE) 183 körös teljesítménnyel.

Ruzsin Pál György ebben az évben jubileumot ünnepelt, mert ezzel az eredménnyel 10 éve minden versenyen országos bajnok volt a sportpisztoly kategóriában, illetve ő állította be és azóta is tartja a korosztályos országos csúcsot is!

A +60 férfi 25 méteres központi gyújtású pisztoly versenyszámban, 20 lövés versenyben a PLE versenyzője, Pálmai Csaba 187 körrel szintén országos bajnoki címet szerzett.

A +60 férfi 50 méteres szabad pisztoly 20 lövés versenyben Szabó Béla József (PLE) 160 körrel harmadik helyen végzett.

A felnőtt férfiak 50 méteres nyílt-irányzékú kispuska 30 lövés fekvő testhelyzetű versenyében, Havasi Ferenc a ZTE SKK lövésze, 277 körrel országos bajnoki címet szerzett.

Havasi Ferencnek ez volt a 8. egyéni országos bajnoki címe, illetve, ebben a versenyszámban 2008-óta országos csúcs beállítója és 2012 óta javított a saját csúcsán és azóta is tartja azt!

Fotó: Polgári Lövész Egylet (b-j): Ruzsin Pál György (PLE), Pálmai Csaba (PLE), Havasi Ferenc (ZTE SKK)