2024.05.04., szombat - Mónika, Flórián napja
facebook
Keresés
Kialakult a rájátszás mezőnye, a ZTE KK a Debrecennel találkozik

Kialakult a rájátszás mezőnye, a ZTE KK a Debrecennel találkozik

2024. április 01., 10:15
Sok izgalmat tartogatott a férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 26., egyben zárófordulója. A kérdés az volt, hogy mely csapatok szerzik meg a felsőházi rájátszást érő helyek egyikét.

Mint beszámoltunk róla, a Zalakerámia ZTE KK együttese szoros csatában 76-75-re kikapott a Budapesti Honvéd vendégeként és a negyedik helyen zárta az alapszakaszt. Matthias Zollner együttese remekül hajrázott és utolsó öt meccséből négyet megnyerve pályaelőnyről várhatja a folytatást.

A címvédő Falco KC veresége ellenére is megnyerte az alapszakaszt és a rekordbajnok Budapesti Honvéd SE ellen folytatja, akik a nyolcadik helyen csúsztak be a rájátszásba. A Sopron KC vereségével visszacsúszott a hetedik helyre, így a tavalyi ezüstérmes Alba Fehérvár lesz az ellenfele. A Szolnoki Olajbányász kaposvári sikerével megszerezte a harmadik helyet és a negyeddöntőben az újonc NKA Universitas Pécs lesz az ellenfele.

Hiába küzdött nagyot az Oroszlány, nem sikerült elcsípniük a rájátszást, csak úgy, mint a Körmendnek, akik hosszú idő után nem lesznek ott a legjobbak között. Az alsóházban a Szeged, a Paks, a Kecskemét és a Kaposvár játszik majd.

Szöveg: Jóna István

Fotó: hunbasket.hu

# Kapcsolódó cikkek