2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Kecskeméti vereségével a kilencedik helyen zárta a bajnokságot a ZTE FC

Kecskeméti vereségével a kilencedik helyen zárta a bajnokságot a ZTE FC

2024. május 19., 19:54
A labdarúgó OTP Bank Liga utolsó fordulójában a ZTE FC a Kecskemét vendégeként lépett pályára. A találkozón a vendégek szereztek vezetést, de a második félidőben a hazaiaknak sikerült fordítani, amely győzelemmel megszerezték a hatodik helyet, míg a ZTE-nek meg kellett elégednie a kilencedik helyezéssel.

Kecskeméti TE-ZTE FC 2-1 (0-1)

Kecskemét, Jv: Pintér Csaba  

KTE: Kersák - Szűcs, Belényes, Szabó (Lukács) - Zeke, Bano-Szabó (Vágó), Nikitscher, Helmich (Zsótér), Májer (Katona) - Horváth, Pálinkás. edző: Szabó 

ZTE FC: Gyurjan - Szendrei, Evangelou, Safronov, Medgyes (Croizet) - Mim, Kiss B. (Németh), Sankovic, Bedi, Sajban (Kovács) - Mance (Gruber).

Gólszerzők: Nikitscher, Pálinkás ill. Sajbán

Lendületes játékot hozott a találkozó első negyedórája. Mindkét együttes egy-egy nagy helyzetet dolgozott ki, előbb Kersák védte Kiss próbálkozását, majd Gyurján fogta bravúrral Horváth nagy lehetőségét. A 22. percben sok passzal szövögette a támadását a ZTE, majd Kiss passzolt a tizenhatoson belül álló Sajbánhoz, aki kicsit kijjebb jött, majd 16 méterről a bal felső sarokba tekert (0-1). A 30. percben hazai védelmi hibából került helyzetbe Mance, de a 7 méterről leadott, rövidre tartó lövést Kersák hárította. A 38. percben a megsérült Medgyes helyére Croizet érkezett. A hátralevő időben nem változott az eredmény, a ZTE előnnyel mehetett pihenőre. 

Kezdeményezőbben játszott a második félidő elején a Kecskemét, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A ZTE a kontrákra épített és jól bírta a hazai rohamokat. A 63. percben góllá érett a hazai fölény, a zalai védők röviden fejelték ki a kecskeméti beadást, amit Nikitscher kaparintott meg és tekert pontosan a bal sarokba (1-1). Lendületben maradt a KTE és nagy iramot diktáltak. A 74. percben Croizet ívelt a kecskeméti kapu elé, az érkező Németh alig maradt le a labdáról. A 81. percben nagy zalai lehetőség maradt ki: Mim ívelt a kecskeméti kapu előtt Kovácshoz, aki szép csellel forgatta meg védőjét és passzolt középre, ahol előbb Croizet próbálkozhatott, majd a lecsorgó labdát Mim lőhette kapura, de egy hazai védőt talált telibe. A 88. percben fordított a Kecskemét. Szendrei lőhetett a ZTE tizenhatosán belül, amit Gyurján védett, de a kapusról kipattanó labdát Pálinkás fejelte a zalai kapuba (2-1). Hajtott az egyenlítésért a ZTE, de a hosszabbítás nem hozott újabb lehetőséget, így a Kecskemét nyerte a mérkőzést és a hatodik helyen fejezte be a bajnokságot, míg a ZTE vereségével a kilencedik lett. 

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István