2024.05.15., szerda - Zsófia, Szonja napja
facebook
Keresés
Jól szerepeltek a ZSKE versenyzői Ajkán

Jól szerepeltek a ZSKE versenyzői Ajkán

2024. április 30., 11:50
A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tanulói nagyszerű eredményeket értek el az Ajkán megrendezett nagyszabású karate versenyen, a III.Sun Dome WKF Karate kupán, ahol 18 egyesület 370 nevezése közt dőltek el a bajnoki címek.

Az első aranyérmet Szelestei Norina C, 6-7 éves korcsoportban szerezte. Norina fiatal kora ellenére nagyszerűen szerepelt és Shiko Dachi kategóriában szerzett első helyet. Balogh Miranda is szépen szerepelt a C, 10-11 éves korcsoportban katában és szintén aranyérmet szerzett. Kumitében sajnos torkon rúgták és nem tudta folytatni a küzdelmet, így csak a 3. helyig jutott, pedig nagyon jól szerepelt.

Szántó Dóra, a C 10-11 évesek 25 kg-os korcsoportban is hozta az elvárásokat, kumitéban két nyert meccs után a dobogó harmadik fokéra állhatott fel.  

Ujj Rebeka, a B, 12-13 évesek között indult katában és kumitéban, és mindkét kategóriában ezüstérmet szerzett.

Pusztai Bianka a 11 évesek -50 kg-os versenyében kumitéban indult és a harmadik helyen zárt.

Tóth Jázmin Junior korcsoportban indult, ahol formagyakorlatban a 3. helyen, míg U21 es korcsoportban a 2. helyen végzett.

Nagy Kata a B, 13-14 évesek korcsoportjában hozta az eredményeket és nem csak kumitében jeleskedett, hanem formagyakorlatban is helyt áll. Kata formagyakorlatban a 3. helyen, kumitéban az 1. helyen és kumitéban felnevezve a 2. helyen végzett.

Gyenese Bendegúz C, 8-9 évesek között kumitéban a 3.helyen zárt.

Móricz Martin, a Junior korcsoportban versenyezve nagyban hozzájárult a ZSKE sikereihez, hisz saját korcsoportjában katában és kumitéban -55 kg-ban a második helyen végzett, míg kata felnevezésben az U21-es korosztályban első helyen zárt. 

Németh Adrián felnőtt korcsoportban Kumitéban bronzérmes lett.

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZSKE