2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Fordulatos mérkőzésen nyert Zalaegerszegen az FTC

Fordulatos mérkőzésen nyert Zalaegerszegen az FTC

2024. április 14., 18:40
Sorok hömpölyögtek a kezdés előtt egy órával a ZTE Aréna előtt, hiszen a két jó formában lévő csapat, a ZTE FC és az FTC összecsapására mindenki kíváncsi volt. Az első félidőben a vendégek akarata érvényesült és két góllal vezettek. A fordulás után fokozatosan lendült játékba a ZTE és Mance találataival kiegyenlített. A ráadás végén jött a csattanó, hiszen az utolsó pillanatban szerezte meg a győzelmet az FTC.

ZTE FC-FTC  2-3 (0-2)

Zalaegerszeg, 9068 néző, Jv: Erdős József

ZTE FC: Dombó - Medgyes, Safronov, Evangelou, Szendrei - Mim (Meshack), Sankovic, Bedi (Kiss), Croizet (Vogyicska) - Sajbán (Németh), Mance. edző: Márton Gábor

FTC: Dibusz - Botka, Makreckis, Abena, Ramirez - Katona (Sevikyan), Abu Fani (Romdhan), Traore (Lisztes) - Zachariassen (Pászka), Kodro (Varga). edző: Nenad Sakic

Gólszerzők: Mance 2, ill: Traore, Kodro, Romdhan

A találkozó első tíz perce a két klub közti barátság jegyében telt, némi vendég mezőnyfölénnyel. A 15. percben az első komoly helyzetből vezetést szerzett az FTC, Ramírez tekert bal oldalról középre és a két zalai védő között berobbanó Traore a hálóba fejelt (0-1). A gól után nem sokkal Mim került helyzetbe, de mielőtt lőhetett volna Maiga lelopta a lábáról a labdát. A 21. percben Mim kapott hosszú indítást, a bal szélen egyet cselezett befelé, majd jó 25 méterről leadott lövését Dibusz a jobb sarokból tenyerelte ki. A 25. percben tovább növelte előnyét a Ferencváros. A zalaegerszegi védők között kilépő Kodro, a kimozduló Dombó mellett laza bokamozdulattal pörgetett a hálóba (0-2). Ez volt a Fehérvártól igazolt támadó első ferencvárosi gólja. A félidő második felében bátrabban próbálkozott a ZTE, míg a vendégek visszavettek a tempóból. A 41. percben Mance okozott veszélyt a ferencvárosi kapu előtt, de két próbálkozását is blokkolni tudták a védők. A hatperces hosszabbítás felénél Szendrei érkezett egy beívelésre, de Dibusz még a fejes előtt szögletre mentett. Az első félidő alapján megérdemelten vezetett a veszélyesebben játszó FTC.

A második félidő elejém Mance került helyzetbe, de lövése a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. A ZTE próbálta irányítani a játékot, de nagyon pontatlanul játszottak. A 65. percben Kiss passzolt a Fradi tizenhatosán belülre mozduló Mim elé, aki látványosan elesett Abena mellett. A VAR megerősítette, nem történt szabálytalanság. A ZTE ment rendületlenül előre és a 75. percben szépített: Kiss passzolt jó ütemben Mance elé, aki 14 méterről a hálóba lőtt (1-2). Felpörgött a mérkőzés, a ZTE a kapuja elé szorította a vendégeket. A 82. percben Németh hozta helyzetbe Kiss Bencét, aki lövés helyett cselezett, így odalett a lehetőség. A 86. percben kiszabadult a szorításból az FTC és mindjárt helyzetbe is került: Lisztes 16 méterről lőtt nem sokkal mellé. A 88. percben egyenlített a ZTE: Mance kapott jó indítást és a tizenhatoson belülre érve jobbról Dibusz mellett lőtt a hálóba. A vendégek reklamáltak, a játékvezető a VAR segítségét kérte és végül szabályosnak ítélte az egyenlítő találatot (2-2). A játékvezető nyolc percet hosszabbított, melynek végén jött a csattanó: ferencvárosi kontra végén Varga fejesét még a felső lécre tolta Dombó, de a kipattanóra érkező Ben Romdhan a ZTE kapujába továbbította a labdát, amivel az FTC elvitte Zalaegerszegről a három pontot.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek