2024.05.03., péntek - Tímea, Irma napja
facebook
Keresés
Elstartoltak – Megkezdődött a 24 órás úszógála Zalaegerszegen

Elstartoltak – Megkezdődött a 24 órás úszógála Zalaegerszegen

2024. január 27., 14:50
Tizenhat csapat bevonulásával megkezdődött az I. Dr. Seregélyes István 24 órás úszógála a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszodában. A város első úszóedzőjéről elnevezett rendezvényre több mint 400-an jelentkeztek. A résztvevőket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte.

A zalai vármegyeszékhelyen eddig hat alkalommal szerveztek 24 órán át tartó úszást. A hagyományt a 2022-ben átadott, új létesítményben folytatják, ami a névváltoztatással egyben új fejezetet is nyit a programsorozat történetében.

Az ország szinte egész területéről érkeztek versenyzők. A Martfűn élő Kovács Zita első alkalommal jár Zalaegerszegen. A versenyen Bérces Edit ultramaratoni futó, világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok meghívására vesz részt.

Ötven percet leszek a vízben. A futás mellett fontosnak tartom az úszást is. Még sosem vettem részt 24 órás úszásban, úgyhogy ez egy kihívás számomra és csapatba tartozni mindig nagyon jó dolog

- mondta el hírportálunknak Kovács Zita, aki most látogatott először Zalaegerszegre.  

Horváth Fanni, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi központjának hallgatója ugyancsak a 30 fős edZEK 24 csapat színeiben áll rajthoz. Három órás úszást vállalt, amit több részidőben teljesít.

Az egyetemnek és nekem is szívügyem az úszás. Közel egy évtizeden keresztül versenyúszó voltam, most jelenleg az egyetem Ugyancsak fontosnak tartjuk a korszülöttek támogatását

- hangsúlyozta Horváth Fanni. 

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány önkéntesei a kezdetektől segítik a szervezők munkáját. Idén is első szóra csatlakoztak a kezdeményezéshez.   

A sport az egészséges életmódról és a megelőzésről, valamint a kitartásról és a küzdésről szól. Az alapítvány nagykövetei – Lubics Szilvia, Mányoki Attila, és Bicsák Lajos - is ezt az értéket képviselik. A rendszeres sportolás javítja a beteg gyermekek életminőségét

- fejtette ki dr. Gárdos László főorvos.  

A rendezvény kiemelt célja az egészséges életmód népszerűsítése. Emellett erősíti a csapatszellemet, valamint a kitartást

- fogalmazott Pataki János, a 24 órás úszógála szervezője.

Kitért arra is, hogy délután az Ady-iskola táncosai, a Speed Kötélugró Klub és az Albatrosz Tánc Sport Egyesület produkciói színesítik a programot. Az úszásra várókat a KisKocsi Zenekar, a Nasreen Hastánc Stúdió, valamint Hangya Béla és társai fellépésével szórakoztatják.

A verseny vasárnap ér véget. A teljesítményeket a versenybírók összesítik, az a csapat lesz a győztes, aki a leghosszabb távot teszi meg 24 óra alatt.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

6U6jjdRALMo
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek