2024.05.05., vasárnap - Györgyi napja
facebook
Keresés
Elődöntőbe jutott a ZTE KK!

Elődöntőbe jutott a ZTE KK!

2024. április 24., 21:36
Nagy küzdelmet hozott a ZTE KK-DEAC férfi kosárlabda negyeddöntő ötödik, mindent eldöntő összecsapása. A ZTE több mint harminc percen keresztül irányította a mérkőzést, már 17 ponttal is ellenfele előtt járt, mégis hajszálon múlt a győzelme. A DEAC az utolsó percben fordíthatott volna, de Mócsán dobása rövidnek bizonyult, így a ZTE KK jutott az elődöntőbe.

Zalakerámia ZTE KK-DEAC 75-74 (27-20, 22-18, 15-18, 11-18)

Zalaegerszeg, 1420 néző, Jv: Földházi, Győrffy, Győrfy R.

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 8/3, Szalay, Paige 9/3, Ikpe 11, Tóth 13, csere: Keller 3/3, Ostojic 6, Németh 4, Csátaljay 7/3, Ona Embo 14/9. edző: Matthias Zollner

DEAC: Edwin 12/6, Neuwirth 6/6, Drenovac 26/9, Williamson 9/3, Buljevic 4, csere: Mócsán 7/3, Tadic 7, Garamvölgyi 3/3. edző: Andjelko Mandic

Valamivel pontosabban kezdtek a vendégek. Lassan melegedett be a ZTE, de valamivel frissebbnek tűnt ellenfelénél, a 4. percben Paige közelijével és hármasával átvették a vezetést (11-7). A folytatásban felváltva szereztek kosarat a csapatok, a hazaiak pedig tartották ötpontos előnyüket (17-12). A DEAC Neuwirth hármasával egy pontra feljött, de a negyed végét megnyomta a házigazda, megőrizve előnyét (27-20). A második negyed elején próbálta tartani előnyét a házigazda, ami hellyel-közzel sikerült is nekik (35-30). A játékrész második felében hullámvölgybe került a ZTE, amit a vendégek kihasználtak és felére csökkentették hátrányukat (40-36). A félidő hajrája ismét a hazaiaké volt, Csátaljay és Ikpe pontjaival átlépték a tíz pontos különbséget (49-38).

A nagyszünet után úgy tűnt a ZTE el tud lépni a Debrecentől, hiszen a 23. percben már tizenhét ponttal jártak ellenfelük előtt (55-38). Talán korán elhitték a hazaiak, hogy a meccs zsebben van és fokozatosan visszaesett a játékuk. Szerencséjükre a vendégek sem dobtak pontosan, így mindössze annyi történt, hogy felére csökkent a különbség, ami intő jel lehetett volna a zalaiaknak (64-56). A záró negyed elején mindkét csapaton a fáradtság jelei mutatkoztak. A ZTE lassan és körülményesen játszott, a Debrecen meg nem tudott újítani. A 35. percben Tóth közelijére Williamson triplával felelt, majd Drenovac közelijével tovább zárkózott a Debrecen (71-66). Az utolsó két percben jöttek az igazi izgalmak. A ZTE 75-69-re vezetett, de nem tudott kosarat szerezni, míg a DEAC Edwin hármasával három pontra feljött (75-72). A hazaiaknak kosarat kellett szerezniük az utolsó percben, hogy bebiztosítsák a győzelmüket, de ehelyett eladták a labdát, amiből kosarat szerzett a Debrecen és egy pontra olvadt a különbség (75-74).

Hosszan támadott a házigazda, de Hicks dobása kimaradt és a győzelemért támadhatott a vendégcsapat. Szerencsére Mócsán dobása rövid lett, így végül, ha nehezen is, de bejutott az elődöntőbe a ZTE KK, ahol szombaton a címvédő Falco KC lesz az ellenfél.

Matthias Zollner:

Azt gondolom, hogy megérdemelték a fiúk, hogy ott legyenek az elődöntőben. Nagyon köszönjük közönségünknek ismét, hogy ilyen atmoszférát teremtettek a csarnokban. Remek volt a hangulat és remélem, hogy még sok ilyen meccset tudunk vívni itt. Harminchárom-harmincnégy percig egész jó meccs volt, de mintha megijedtünk volna attól, hogy nyerhetünk, ezt követően még a könnyű helyzeteknél is hibáztunk. A védekezés volt az, amivel nyertünk és a lapattanók megszerzésével. Most már készülünk a Falco KC elleni szombati mérkőzésre, a DEAC csapatának pedig a legjobbakat kívánom a folytatásra.

A Zalaegerszegi Televízióban csütörtökön 21:00-tól láthatják felvételről a ZTE KK-DEAC párharc ötödik felvonását.    

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

WGZLK7cmCqI
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek