2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Danicser Anita két érmet is szerzett a siófoki fekvenyomó és felhúzó versenyen

Danicser Anita két érmet is szerzett a siófoki fekvenyomó és felhúzó versenyen

2023. augusztus 18., 10:25
Augusztus 4-5. között rendezték, immár hagyományosan a Scitec Raw fekvenyomó és felhúzó bajnokságot, melynek helyszíne Siófok, Petőfi sétány volt.

A fekvenyomó és a felhúzó versenyt két külön napon rendezték a Profi Liga szabályrendszerében és a Profi Liga bíróival.  Ez egy hivatalos, két fogásnemben megtartott erőemelő verseny, kezdő, haladó és profi erőemelő versenyzőknek sokféle kor és súlycsoportban.

Danicser Anita Melinda, a ZTE Súlyemelő Klub versenyzője évek óta résztvevője a siófoki megmérettetésnek. Idén RAW felhúzásban Masters 1 és Open kategóriákban versenyzett. 

Anita elmondása szerint egy jó felépített versenyt tudhat maga mögött, ami három jó gyakorlatot és 9 fehér zászlót jelent. A három felhúzás során 140, 150, majd 160 kg-ot teljesített és ezzel a Master 1 kategória aranyérmét szerezte meg. 

Az Open kategóriában fiatalok közt versenyezve is remekül teljesített, amiért ezüstérem lett a jutalma. 

Danicser Anita Melinda felkészülése folytatódik, hiszen idén még vár rá egy Világbajnokság, aminek a helyszíne Kiskunfélegyháza lesz. Ezt követően a XPC Erőemelő Világkupa verseny és októberben a Súlyemelő Masters Alpok Adria kupa.

Fotó: Danicser Anita Melinda

# Kapcsolódó galériák