2024.05.08., szerda - Mihály napja
facebook
Keresés
Bravúros fordítással nyert a listavezető otthonában a ZTE FC

Bravúros fordítással nyert a listavezető otthonában a ZTE FC

2024. február 16., 22:50
A labdarúgó NB I 21. fordulójának nyitómérkőzését a Paksi FC és a ZTE FC játszotta.

Az első félidőben a hazaiak domináltak és megérdemelten vezettek, az indiszponáltan játszó vendégek ellen. A második félidőben magára talált a ZTE és egy örült és elképesztő mérkőzésen győzte le a listavezetőt.

Paksi FC- ZTE FC 3-4 (2-0)

Paks, Jv: Bogár Gergő

Paksi FC: Szappanos -Lenzsér, Kinyik, Vass- Balogh, Haraszti (Szélpál), Papp, Mezei (Szabó), Osváth- Tóth (Böde), Könyves (Hahn). edző: Bognár György

ZTE FC: Dombó- Medgyes (Hadida), Safranov, Evangelou, Várkonyi, Szendrei- Kiss (Mim), Kovács (Németh), Bedi, - Grúber (Croizet), Mance. edző: Márton Gábor

Gólszerzők: Könyves 2, Evangelou (öngól), ill: Grúber, Croizet 2, Mance

Az első perctől a kapuja elé szorította a listavezető a zalaiakat és a 4. percben előnybe is kerültek. Könyves  próbálta megverni védőjét és jobbról keményen középre lőtte a labdát, ami Evangelou lábáról a kapuba vágódott (1-0). A folytatásban is csak védekezett a ZTE, nem igazán volt látható az elmúlt három mérkőzés magabiztossága, hiszen a paksi támadók azt csináltak, amit akartak. A 27. percben büntetőhöz jutott a Paks. Könyves tört be a tizenhatoson belülre, Szendrei pedig összeakasztotta a bokáját, ami tizenegyest ért. Dombó jól érezte, hogy hova tart Könyves lövése és bravúrral szögletre hárított. Az első harminc percben szinte csak pillanatokra lépte át a félpályát a ZTE. A félidő hajrájában jöttek az újabb hazai rohamok és a kétperces ráadás végén egy végletekig kijátszott akció végén Könyves lőtt gólt (2-0).

A félidőben Márton Gábor kettőt cserélt és az első félidőhöz képest sokkal kezdeményezőbben játszott a ZTE. A kezdeti paksi rohamok után az 53. percben szépített a ZTE. Mance balról tekerte középre a labdát, amit az érkező Grúber a paksi kapuba továbbította. A fiatal támadó az első meccsén az első zalai gólját szerezte (2-1).  Nem egészen két perccel a zalai gól után Haraszti lövése pattant vissza a kapu elé Könyves pedig közelről szerezte meg csapata harmadik, saját maga második gólját (3-1). A 65. percben cserélt a ZTE és a fiatal Grúbert Croizet váltotta., aki egy percen belül gólt szerzett. Mim cselezte át magát a hazai védőkön és remek ütemben ugratta ki a francia támadót, aki nagy gólt ragasztott a bal felsőbe (3-2).  A 73. percben szinte a semmiből egyenlített a ZTE. Mance kapott remek kiugratást és úgy tűnt a kapujából kimozduló Szappanos felszedi a labdát, de a játékszer egy fűcsomón megpattant és a zalai támadó az üres kapuba gurítva egyenlített (3-3). A hátralévő bő húsz percben felpezsdült a játék. A ZTE bátrabban mozdult ki a kapuja elől, a hazaiak pedig sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. A csereként pályára lépő Böde többször is veszélyeztetett, de hol Dombó hárított, hol a védők tisztáztak, még a gólvonalról is. A 91. percben fordított a ZTE! Croizet cselezte magát a 16-os vonalon befelé, majd lövésre szánta el magát, majd egy hazai védőn megpattanva Szappanos keze között csúszott a hálóba (3-4). A végén még Papp került helyzetbe, de nagy helyzetben mellé lőtt.

A ZTE FC nagyot küzdve szerzett étékes három pontot a Paks otthonában.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István