2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Az egerszegiekkel is felálló tekecsapatok az ötödik helyen fejezték be a világbajnokságot

Az egerszegiekkel is felálló tekecsapatok az ötödik helyen fejezték be a világbajnokságot

2023. május 30., 10:10
Véget ért a horvátországi Varasdon rendezett teke csapat-világbajnokság, melynek a férfi döntőjében Ausztria Németországot verte meg, míg a nőknél a házigazda horvát csapat diadalmaskodott a németek legyőzésével. A magyar férfi és női válogatott egyaránt az ötödik helyen zárt. A zalaegerszegi színeket a nőknél Airizer Emese, míg a férfiaknál Fehér Zoltán Flávius és Kakuk Levente képviselte.

A férfiak öt csapatos csoportból jutottak tovább másodikként három győzelemmel és egy vereséggel, majd a negyeddöntőben egy végletekig kiélezett, izgalmas meccsen maradtak alul Ausztria ellen úgy, hogy három-három csapatpont jutott mindkét válogatottnak, de a több ütött fa miatt az osztrákok örülhettek a győzelemnek.

A magyar tekecsapatoknak véget ért a horvátországi világbajnokság: a három szegedit foglalkoztató férfi együttes Ausztriától 5:3-ra, a szegedi Sáfrány Anitával felálló női alakulat pedig Németországtól 6:2-re kapott ki a negyeddöntőben. A találkozón Kakuk Levente megsérült, helyette Rudolf Balázs fejezte be a párharcot. Fehér Zoltán 642 fát gurítva hozta a meccsét osztrák ellenfelével szemben.

A nők csoportelsőként várhatták a negyeddöntőt, ahol Németország válogatottja ellen léptek pályára. Három pár után 2-1-re vezetett válogatottunk a párharcban, de a folytatásban már a német hölgyek voltak jobbak és végül 6:2-re megnyerték a mérkőzést. A találkozón Airizer Emese ezúttal nem kapott lehetőséget.

Férfiak, negyeddöntő:

Ausztria–Magyarország 5:3 (3931:3873)

Nők, negyeddöntő:

Magyarország–Németország 2:6 (3590:3643)

Fotó: Tekesport/Facebook

# Kapcsolódó cikkek