2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Az Alba Fehérvár nyerte az első mérkőzést

Az Alba Fehérvár nyerte az első mérkőzést

2024. május 11., 21:41
A férfi kosárlabda-élvonal bronzmérkőzésének első felvonását Székesfehérváron rendezték. A Zalakerámia ZTE KK a második negyed közepéig tartotta magát a kívülről remekül célzó Alba Fehérvár ellen, majd a hazaiak pontosabb játékkal megnyerték az összecsapást.

Arconic-Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 104-77 (28-23, 25-21, 23-16, 28-17)

Székesfehérvár, JV: Praksch, Söjtöry, Nyilas

Alba Fehérvár: Chambers 3/3, Kass 6/3, Barnett 21/12, Philmore 17/3, Dickey 20, csere: Balogh 5/3, Takács M. 3/3, Fazekas, Vojvoda 29/18, Takács edző: Alejandro Zubillaga

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 5, Szalay 13/3, Paige 11/9, Ikpe 16, Tóth 4, csere: Csátaljay, Keller 7/3, Németh 4, Ona Embo 17/6, Csuti edző: Matthias Zollner

Nem kezdett jól a ZTE KK és a hazaiak három perc elteltével 11-4-re vezettek. Gyorsan összekapta magát a vendégcsapat és a 4. percben két pontra feljöttek (12-10). Távoli dobásokkal került ismét előnybe az Alba, melyet zalai oldalon Ona Embo pontjai ellensúlyoztak (28-23). A második játékrész elején Ona Embo hármasával két pontra feljött a ZTE (28-26). Kiegyenlítődött a játék és nem engedték a vendégek, hogy a Fehérvár ellépjen. A 14. perc elején Ikpe zsákolt, Szalay büntetőivel pedig egyenlítettek (33-33). Vojvoda hármasaival és Dickey dupláival pillanatok alatt tíz ponttal ellépett a házigazda (43-33). Kiesett a ritmusából a ZTE KK és hiába próbáltak újra visszakapaszkodni a félidőig, sajnos nem sikerült (53-44).

A nagyszünet után is a hazaiak irányították a játékot és két perc elteltével már 16 ponttal jártak ellenfelük előtt (60-44). Távoli dobásokkal próbált közelebb kerülni a ZTE, de nagyon rossz százalékkal céloztak. Állandósult a tíz pont feletti különbség. A negyed hajrájában kezdtek ébredezni a fiúk és Ona Embo, valamint Tóth pontjaival közelítettek, de a végén Philmore büntetőivel maradt a megnyugtató hazai előny (75-60). A záró játékrész eleje hasonló játékot hozott, mint a harmadik: kevés elképzelés, rossz védekezés. A hazaiak nem vettek vissza a lendületből és fokozatosan növelték előnyüket. A 34. percben Barnett közelijével már húsz pontra nőtt a ZTE hátránya (89-69). A találkozó eldőlt, a folytatásban a fiatalok is lehetőséget kaptak (104-77).

A párharcban az Alba Fehérvár szerzett előnyt, a folytatás kedden 18 órától lesz Zalaegerszegen.

Matthias Zollner:

Harminc-harminckét percig nagyjából elégedettek lehettünk azzal a teljesítménnyel, amit a csapat nyújtott, ám ezek után ki kell mondanunk, hogy feladtuk a mérkőzést, és ebből fakadt ez a 27 pontos különbség. Sajnos a mai találkozón csak egy magas emberünk volt, a mérkőzés jelentős részében Tristan Ekong Ikpe volt a legmagasabb nálunk, aki körülbelül egy centivel magasabb, mint az Alba legalacsonyabb játékosa. Ez megzavarta egy kicsit a csapat koncentrációját, nyolc-kilenc pont különbség lehetett volna a reális. Nem volt szerencséje a csapatnak, két-három percig gyors indításból könnyű kosarakat kapott, ez is oka volt annak, hogy viszonylag nagy különbségű vereséget szenvedtünk. Innentől a keddi mérkőzésre kell figyelni!

Szöveg: Jóna István

Fotó: hunbasket.hu

# Kapcsolódó cikkek