2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
A Polgári Lövész Egylet versenyzői remekeltek Sarlóspusztán

A Polgári Lövész Egylet versenyzői remekeltek Sarlóspusztán

2023. július 04., 08:49
A Történelmi Fegyverek Országos Bajnokságát idén a sarlóspusztai lőtéren rendezték június végén. A Magyar Elöltöltő-Fegyveres Lövészek Szövetsége és a Magyar Sportlövők Szövetsége közös országos bajnoksága nagyszerű alkalom volt arra, hogy az ország minden szegletéből összemérjék tudásukat a történelmi tűzfegyveres lövészet szerelmesei. Az országos versenyről nem hiányozhattak a zalaegerszegi lövészek sem, akiket a Polgári Lövész Egylet képviselt.

A versenyen több mint 60 lövész 260 alkalommal állt lőállásba, ahol megszólaltak a 18. század kovás, a 19. század eleji csappantyús, a 19. század második felében született korai hátultöltő és az első és második világháborúban szolgáló fegyverek.

A versenyek 25, 50 és 100 m távolságokon zajlottak, és számos esetben született olyan eredmény, mely akár nemzetközi versenyen is érmet, pontszerző helyet jelenthetett volna a lövésznek.

Jó szokásukhoz hűen a Polgári Lövész Egylet versenyzői ismét remekeltek!

Simon László három kategóriában (Mariette, Rákóczi, Webley) is az első helyen végzett, míg másik kettőben (Kominazzo, Paterson) ezüstérmet szerzett.

Nagy György három egyéni versenyben állt lőállásban és kettő ezüstérmet (Garand, Garand 100 m) és egy bronzérmet (Mannlicher) szerzett. Emellett Korga László is begyűjtött egy bronzérmet (Celburn), míg Montain Men (Trapper csapat) versenyben a Korga László, Korga Rebeka, ifj. Nagy György összeállítású PLE csapat szintén bronzérmet szerzett.

A Polgári Lövész Egylet eredményei:

Mariette: 1. Simon László (PLE) 91 kör

Kominazzo: 2. Simon László (PLE) 81 kör

Rákóczi: 1. Simon László (PLE) 89 kör

Paterson: 2. Simon László (PLE) 88 kör

Webley: 1. Simon László (PLE) 90 kör

Mannlicher: 3. Nagy György (PLE) 89 kör

Garand: 2. Nagy György (PLE) 82 kör

Celburn: 3. Korga László (PLE) 27 kör

Garand (100 m): 2. Nagy György (PLE) 65 kör

Montain Men (Trapper csapat): 3. PLE Zeg 220 kör (Korga László, Korga Rebeka, ifj. Nagy György

Fotó: Polgári Lövész Egylet/Facebook