2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
A hosszabbításban mentett pontot a Puskás ellen a ZTE

A hosszabbításban mentett pontot a Puskás ellen a ZTE

2023. szeptember 29., 23:15
A labdarúgó NB I 8. fordulójában a ZTE FC hazai pályán fogadta a Puskás Akadémia együttesét.

A találkozó elején Bojan Sankovicsot koszöntötték, aki a Ferencváros ellen lépett 100. alkalommal pályára a ZTE együttesében.

ZTE FC - Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 2872 néző, Jv: Andó-Szabó Sándor

ZTE FC: Gyurján - Huszti (Németh), Evangelou, Csóka, Medgyes - Bedi, Sankovic (Spoljaric)- Szendrei, Croizet (Meshack), Mim - Mance (Sajbán). edző: Boér Gábor.

Puskás Akadémia FC: Markek - Maceiras, Golla, Stronati, Brandon - Batik, Corbu - Levi (Nagy), Plsek (Ominger), Soisalo (Komáromi) - Gruber (Colley). edző: Hornyák Zsolt.

Gólszerző: Spoljaric ill: Plsek

A hazaiak kezdtek aktívabban és a 4. percben kis szerencsével meg is szerezhették volna a vezetést, de Mance az üres kapu mellé emelt. Egy perccel később a vendégek kerültek helyzetbe, de Levi a jobb sarok mellé tekert.

A folytatásban átvette az irányítást a Puskás Akadémia együttese és egyre többször veszélyeztették Gyurján kapuját. Batik fejese a 22. percben a felső lécen csattant. Mezőnyben jól szervezte a játékot a vendégcsapat és a zalai védelem hibáit kihasználva kerültek helyzetbe. A 36. percben egy remek összjáték végén Bedi lőhetett 10 méterről, de Markek nagy bravúrral szögletre mentett.

A második félidő álmosan kezdődött kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok. Valamivel a Puskás volt aktívabb, a ZTE kontrákkal próbálkozott. A 70. percben Mim, majd nem sokkal később Croizet próbálkozott, de lövéseik elkerülték Markek kapuját. A 87. percben Csóka rántotta le Colleyt a 16-oson belül, a VAR vizsgálat után a játékvezető büntetőt ítélt, melyet Plsek lőtt a jobb sarokba (0-1). A nyolc perces ráadásban nem sok lehetősége volt a hazaiaknak. Már azt hihettük marad az eredmény, de az utolsó utáni pillanatban egy beadás után Evangelou és Sajbán közreműködésével Spoljaric elé került a labda, aki a jobb alsó sarokba lőtt, pontot mentve a ZTE-nek.

A ZTE FC nem játszott jól, de egy percig sem adta fel és ez az akarat a végén pontot jelentett.

Szöveg: Jóna István
Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek