2024.06.14., péntek - Vazul napja
facebook
Keresés
Tarolt a vihar Nagykanizsán

Tarolt a vihar Nagykanizsán

2023. június 23., 20:40
A meteorológia által előre jelzett zivatarlánc valamivel öt óra után érte el az Alpokalját, illetve az Északi-középhegységet. A nyugati vármegyék közül Zalában okozta a legtöbb gondot a vihar – közölte a katasztrófavédelem.

A vihar miatti első bejelentések fél hat körül futottak be a katasztrófavédelmi ügyeletekre Pápa, Lovászi, illetve Bátonyterenye térségéből. Zalából két óra leforgása alatt több mint három tucat bejelentés érkezett. A hívások a legtöbb esetben leszakadt faágakról, kidőlt fákról szóltak, de előfordult, hogy megbontott tető miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Főleg Nagykanizsán okozott károkat az erős szél, több helyről érkezett bejelentés kidőlt fák miatt. A Nagykanizsa és Cserfőhegy közötti úton több fa borult az útra, akadályozva a forgalmat. Emellett a Csengery úton, a Hunyadi téren, a Kodály Zoltán utcában és a Bagolai soron is intézkedniük kellett a tűzoltóknak.

Ugyancsak Nagykanizsán egy épület bádoglemezeit is megbontotta az erős szél a Zrínyi Miklós utcában, a Rózsa utcában pedig egy óvoda kerítésére dőlt egy fa – tájékoztatott honlapján a katasztrófavédelem.

Letenyén egy családi ház udvarára borult egy nagyméretű tuja. A fát a város önkéntes tűzoltói távolították el. Murakeresztúron pedig az iskola előtti buszmegállót rongálta meg a kidőlt fa.

Fotó: archív/Varga György MTI

 

# Kapcsolódó cikkek