
Mézes reggelit tartottak Felsőrajkon
Vigh László nemcsak az alapanyagokat biztosította a reggelihez, hanem az elkészítésben is segített. Az intézmény kiemelt hangsúlyt fektet az egészséges életmódra – nyilatkozta Fehér Edina, a Suli Harmónia Általános Iskola tanítója.
Én úgy gondolom, hogy a mézfogyasztás nagyon fontos a mindennapokban. Nem szűkítem ezt le arra, hogy most éppen mézhetek vannak, hanem rendszeresen foglalkozunk ezzel a témával. Szerintem a méz nagyon fontos helyet foglal el az egészséges táplálkozásban, ezért fontos, hogy a gyerekek minél gyakrabban találkozzanak vele.
Az iskolások jóízűen fogyasztották el a finomságokat, miközben új dolgokat is tanultak. A diákok az órákon egyéb hasznos információt is szereztek már a méhekről, életmódjukról és tevékenységükről.
A reggelihez mikrozöldekből készült italt kínáltak, melyet egy felsőrajki család biztosított – a részletekről Rádulyné Deé Nikoletta, a Zala Microgreen Garden növénytermesztője és projektvezetője számolt be.
Úgy gondoltuk, hogy mivel a méz maga az egyik legegészségesebb, természetes, energiában és vitaminban gazdag, közel 180 ásványi anyagot tartalmazó étel, ezért ez tökéletesen passzolhatna a mikrozöldekből készült smoothie-hoz. Azért borsóhajtást hoztam a gyerekeknek, mert ez az, amit már ők is neveltek, ismerik és szívesebben elfogadják. A mézzel kiegészítve egy nagyon egészséges italt csináltunk.
A vállalkozás négy iskolával együttműködve – élményalapú oktatás keretében – igyekszik a fenntarthatóságra, a vegyszermentes növénytermesztésre és az egészséges táplálkozásra nevelni a gyermekeket.
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

