2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma napja
facebook
Keresés
Idén is keresik Keszthely Város Tortáját!

Idén is keresik Keszthely Város Tortáját!

2023. május 23., 14:30
Május végéig két kategóriában is nevezhetnek a zalai cukrászdák a „Keszthely Város Tortája 2023” pályázatra! Nevezési díj nincsen, viszont új, kreatív alkotásokat várnak, a keszthelyi kapcsolódás külön értékelési szempont lesz.

Keszthely idén is „saját” tortákkal szeretné ünnepelni születésnapját, ezért harmadik alkalommal hirdetnek tortapályázatot „Keszthely Város Tortája 2023” címmel! Zala vármegyei székhellyel vagy telephellyel rendelkező cukrászdák pályázatait várják hagyományos és mentes kategóriákban, a „Keszthely Város Tortája 2023” és „Keszthely Város Reform Tortája 2023” címek elnyerésére.  

2023. május 31-ig lehet pályázni, olyan új és saját recept alapján készített tortával, amellyel más pályázaton még nem vettek részt, és a fogyasztók számára korábban még nem volt elérhető. A beérkezett kreációkat egy szakmai zsűri fogja elbírálni, a győztesek Keszthely Város Napján kerülnek kihirdetésre június 3-án.  

Hagyományteremtő és közösségépítő céllal idén már a harmadik alkalommal hirdetik meg a Keszthely Város Tortája pályázatot, amely rendkívül sok pozitív visszajelzést kapott mind a helyben élőktől, mind a városba látogatóktól.  

2022-ben, a zsűri döntése alapján a Keszthely Város Tortája címet a Sütibolt alkotása, a “K 775 Torta” viselhette, amelynek alapja egy mandulaliszttel készült felvert, amelyre sóvirágos karamell kerül mandula grillázzsal. A következő réteg egy tejszínes, sós karamellkrém rajta csipkebogyó zselés réteggel, amelyet a torta tetején egy könnyű csipkebogyó hab zár le.  

Keszthely Város Reform Tortája 2022-ben a hévízi Mozart Cukrászda alkotása, a „Magyarok Nagyasszonya Torta” volt. A liszt-, cukor- és laktózmentes torta mandulás piskótával, csokoládé és málnamousse-szal, valamint málnazselével készül.  

A Keszthely Város Tortája 2023 verseny ünnepélyes eredményhirdetésére 2023. június 3-án (szombaton) a Keszthely Város Napja alkalmából rendezett ünnepségen kerül sor. A díjnyertes torták már a városnapi hétvégén kaphatóak lesznek a győzteseknél.

A pályázati kiírás és a nevezési adatlap ITT érhető el.

Fotó: Keszthely Város Önkormányzata