2023.05.28., vasárnap - Emil, Csanád napja
facebook
Keresés
Ma ünnepli 75. születésnapját Gálvölgyi János: fiatal korában ezzel foglalkozott

Ma ünnepli 75. születésnapját Gálvölgyi János: fiatal korában ezzel foglalkozott

2023. május 26., 14:15
Gálvölgyi Jánost apja kitagadta volna, ha segédszínészként helyezkedik el.

Heti Hetes, Gálvölgyi Show, Csinibaba, Pasik! - mindössze néhány tévéműsor, film és sorozat, amik elképzelhetetlenek Gálvölgyi János nélkül. Pedig ha nincs megfelelő elkötelezettsége a színjátszás iránt, most egy teljesen más szakma képviselője lenne.

Az 1948. május 26-án született, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt az 1968-as Ki mit tud? című tehetségkutatón fedezték fel bohócként, majd ezt követően vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1973-ban diplomázott. - Írja a femina.hu.

Gálvölgyi János fotós

Kevesen tudják, hogy a nagy áttörésig rögös út vezetett, miután befejezte középiskoláját, nem tudott rögtön elindulni azon a pályán, amit a legnagyobb vágyaként tartott számon. Kényszerből  a fotózás szakmájához fordult.

Tulajdonképpen mindig is színész akartam lenni, azonban az érettségi után nem vettek fel elsőre a Színművészeti Főiskolára. Úgy terveztem, hogy addig is segédszínészként csatlakozom egy vidéki társulathoz, amíg újra megpróbálhatom. Az apám azonban azt mondta, hogy tegyem nyugodtan, de ne térjek vissza többé.

 - mesélte a Story magazinnak.

Nem volt más választása, valamilyen civil foglalkozást kellett találnia. Visszatekintve egy szempontból örül annak, hogy így alakult a sorsa. A tanulmányai folytatásával elkerülte a katonai szolgálatot.

Három évvel el tudtam halasztani a katonai szolgálatot, ezért kezdtem tanulni fényképésznek. Volt egy barátom, aki a Révai Nyomdában dolgozott. Amikor meglátogattam, láttam, hogy az emberek fehér köpenyben ülnek ott, és nem tűnt túl megerőltetőnek, amit csinálnak. Gondoltam magamban: akkor ez jó lehet nekem is.

Végül egy teljes évig, 1967-től 1968-ig dolgozott ott kemigráfus fényképészként, de soha nem gondolta komolyan, hogy hosszú távon ezen a területen marad.

Gálvölgyi János és lányai

Gálvölgyi János már öt évtizede alkot egy párt feleségével, Judittal, a híres bűvész, Rodolfo lányával. Két lányuk született, Eszter 1973-ban, Dorka pedig 1975-ben jött a világra.

Fotó: Vadas Róbert / Wikipédia

# Kapcsolódó cikkek