2025.10.14., kedd - Helén napja
facebook
Keresés
Otthonstart_okt
Harmadszor is Kultúr-Kocsmatúra Zalaegerszegen
2025. október 13., 18:30 - 0. x 00., 00:00

Harmadszor is Kultúr-Kocsmatúra Zalaegerszegen

Szerző: Jóna István
2025. október 13., 18:30
Szombaton harmadik alkalommal rendezték meg a Zalaegerszegi Kultúr-Kocsmatúrát, amely ezúttal is igazi városi kalanddá tette a délutánt. A „Változatosságok és változások” alcímet viselő különleges séta a vendéglátás, a várostörténet és a közösségi élmény metszéspontján kalauzolta végig a résztvevőket.

A programot ezúttal is Csanádi Tibor Ulu, a Kocsmaturista és Tódor Tamás, a zalaegerszegi Tourinform iroda lelkes sétavezetője irányította. A páros célja, hogy a kocsmákat és presszókat ne pusztán italozóhelyként, hanem a város kulturális lenyomataiként mutassa be.

A túrák útvonala mindig tudatosan épül fel – szeretnénk, ha a helyszínek önmagukban is izgalmasak lennének, és együtt egy történetet mesélnének el Zalaegerszegről

– mondta Ulu.

A séta ezúttal is a belváros karakteres vendéglátóhelyeit fűzte fel egy hangulatos útvonalra. Az első megálló az Othello Drinkbár volt, Zalaegerszeg egyik legeldugottabb, mégis legendás helye, amelynek különlegessége, hogy nincs utcafrontja, csak hátsó udvarokból közelíthető meg. Innen a társaság a SaloonZoo-ba vezetett, ahol a fiatalos hangulat, az egyedi italnevek és a környezettudatos megoldások teremtettek különleges atmoszférát. A Sugar Café & Juice Bar modern, kávé- és koktélkultúrában erős világa igazi édes pihenőt kínált, majd a Belga Étterem és Söröző elegáns hangulatában különleges söröket és pálinkát is kóstolhattak a túrázók. A végállomás a Dolce Vita volt, ahol a klasszikus presszók világa, a nosztalgikus hangulat és a baráti beszélgetések tették teljessé a délutánt.

A séta során Tódor Tamás helytörténeti érdekességekkel, míg Ulu humoros, anekdotákkal teli történetekkel színesítette a megállókat. A résztvevők így nemcsak italokat, hanem történeteket, hangulatokat és városi emlékeket is „kóstolhattak”.

A Kultúr-Kocsmatúra szervezői szerint a program sikere abban rejlik, hogy egyszerre kínál kulturális, gasztronómiai és közösségi élményt. Ahogy Ulu fogalmazott:

Ezekben a kocsmákban nemcsak ital, hanem történet, közösség és kultúra is vár – és ez az, ami újra és újra összehozza az embereket.

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák